Yrityssponsoriohjelma

Yrityssponsoriohjelma on uusi ohjelma, jossa yritykset tukevat nuorten, naisten ja pakolaisten ammattikoulutusta kehitysmaissa ja näin auttavat heitä työllistymään tai perustamaan oman yrityksen.

Yrityssponsorina seuraat näköalapaikalta, miten apusi menee perille ja voit kertoa siitä eteenpäin.

Kokit työskentelevätYrityssponsoreita tarvitaan!

Koronavirus  on mullistanut maailman ja  vaikutukset kohdistuvat myös kaikkein köyhimpiin ihmisiin, joilla toimeentulon hankinta ja työllistyminen oli jo muutenkin haastavaa.

Kehitysmaissa monilla ei ole vaadittavaa koulutusta päästäkseen kunnollisiin töihin, eikä osaamista yrityksen perustamiseen. Ammatillisen koulutuksen taso on erittäin heikkoa, eikä opetus vastaa työmarkkinoiden vaatimuksia. Nuoret tarvitsevat mahdollisuuden kunnolliseen koulutukseen ja ammattiin, joka tuo leivän pöytään ja turvaa myös heidän lastensa tulevaisuuden.

Yrityssponsorina autatte kaikkein heikoimmassa asemassa olevia pääsemään laadukkaaseen ammattikoulutukseen, saamaan yrittäjyyskoulutusta ja työllistymään.

Lue lisää ohjelman sisällöstä. >>

Mekaanikot moottoripyörän edessäYrityssponsorina autat ja saat materiaaleja

Ammattikoulutukseen keskittyvä Yrityssponsoriohjelma on Suomessa ainutlaatuinen ja se toimii.

  • Saatte tietoa ja kuvia ammattikoulutuksen etenemisestä sekä tukemistanne opiskelijoista puolivuosittain. Materiaali on hyödynnettävissä omassa viestinnässänne.
  • Saatte mahdollisuuden hyödyntää KUA:n asiantuntijoiden osaamista esimerkiksi yrityksenne omissa tilaisuuksissa
  • Tukenne auttaa satoja maailman nuoria pois köyhyyden kierteestä
  • Yrityssponsorina muutatte ammattikoulutukseen valittujen nuorten ja heidän yhteisönsä elämän pysyvästi. Samalla myös yrityksenne hyötyy.

Minkälaisia projekteja Yrityssponsorit tukevat?

Yrityssponsoriohjelmaan kuuluu useampi koulutukseen ja toimeentuloon keskittyvä projekti. Yksi näistä on ammattikoulutushanke Ugandassa Kyaka II -pakolaisalueella. Alueella asuu noin 123 000 pakolaista, joista suurin osa on paennut naapurimaa Kongon raakaa sisällissotaa.  Projektin referenssinä toimii KUA:n aiemmin toteuttama ammattikoulutushanke Ugandasta Rwamwanjan pakolaisalueelta.

”Toivon oppilaidemme oppivan tärkeitä taitoja ja toivon heille erinomaista tulevaisuutta. Sinulta voidaan ryöstää paita päältä, mutta kukaan ei voi ryöstää sinulta osaamista. Vaikka pakolaiset palaisivatkin jonain päivänä takaisin Kongoon, he voivat käyttää täällä oppimiaan taitoja sielläkin.” William Majwala, Rwamwamjan ammattikoulutuskeskuksen rehtori

Koulutusohjelmista voit lukea lisää täältä. >>

Videolla kerrotaan Rwamwanjan ammattikoulusta:

Pakolaisesta menestyneeksi yrittäjäksi – tarina valmistuneesta

Morish pakeni Etelä-Sudanin veristä sisällissotaa neljä vuotta sitten Ugandaan päätyen Bidibidin pakolaisasutusalueelle. Jo samana vuonna hän aloitti KUA:n ammattikoulutushankkeessa puuseppälinjalla. Ennen koulutusta hän ei ollut koskaan tehnyt  puutöitä.

Morish opiskeli ahkerasti ja valmistuessaan hän sai puutyötarvikkeita ammatinharjoittamiseksi. Tänään Morish pyörittää menestynyttä puuseppäyritystä, joka työllistää 16 työntekijää! Morishin maine laadukkaiden huonekalujen tekijänä on kiirinyt kauas ja asiakkaita tulee pitkän matkan takaa. ”Tämä kaikki on Kirkon Ulkomaanavun ammattikoulutuksesta saatujen tietojen ja taitojen ansiota”, Morish toteaa hymyillen. Tulevaisuudessa hän aikoo laajentaa bisnestään ja rekrytoida lisää uusia työntekijöitä.

Yrityssponsorina olette mukana luomassa menestystarinoita.
Liity sponsoriksi nyt. 

Puuseppä
Morishin puuseppäyritys menestyy hienosti

Liity Yrityssponsoriksi

Yrityssponsoriohjelma tarjoaa erilaisia yhteistyömahdollisuuksia, jotka ovat räätälöitävissä vastaamaan organisaationne tarpeita ja tavoitteita sekä tukemaan vastuullisuusstrategiaanne.

Haluatko kuulla tarkemmin, kuinka yrityksenne voi auttaa satoja maailman köyhimpiä nuoria työllistymään ja muuttamaan elämänsä? Keskustellaan lisää!

Yhteyspäällikkö Jenni Lähteenmäki, puh. 040 670 4491
jenni.lahteenmaki@kua.fi