Suurlahjoittajien tuella
merkittäviä muutoksia
vuonna 2020

Suurlahjoittajientuellamerkittäviämuutoksiavuonna2020

Suurlahjoituksilla merkittäviä muutoksia

Koronapandemian myötä köyhyys on lisääntynyt ja avun tarve Kirkon Ulkomaanavun toimintamaissa on yhä suurempi. Heikossa asemassa olevien toimeentulon parantaminen ja koulutuksen edistäminen kehittyvissä maissa ovat olleet tärkeitä asioita tukijoillemme myös pandemian aikana.

Suurlahjoitus on konkreettinen tapa auttaa

Yhden lahjoituksen vaikutus voi olla merkittävä kokonaiselle yhteisölle. Vuonna 2020 suurlahjoituksilla tuettiin useita hankkeita KUA:n kohdemaissa. Suurlahjoittajat tukivat muuan muassa vähävaraisten nuorten ammatillista koulutusta Ugandassa, jossa rakensimme lahjoitusvaroilla kouluja, työllistimme opettajia ja järjestimme opetusta. Etelä-Sudanissa suurlahjoituksilla tuettiin köyhimpien perheiden toimeentuloa kouluttamalla maanviljelijöitä ja kalastajia uusiin tuottaviin työtapoihin sekä jakamalla start up-kittejä ja työvalineitä. Keniassa suurlahjoittajamme ovat puolestaan mahdollistaneet koulunkäyntiä tuhansille pienille esi-ja alakouluikäisille koululaisille Kalobeyein pakolaisalueella.

Vuonna 2020 perustimme yksityisille tukijoillemme uuden Tukijoukko-lahjoittajaryhmän, joka auttaa kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia. Ensimmäisen Tukijoukon lahjoituksilla tuettiin Nepalin entisiä maaorjia. Kohdehankkeessa järjestimme heille ammattikoulutusta, tuimme työllistymistä ja paransimme ruokaturvaa yhteisöissä. Jokainen Tukijoukon lahjoittaja on vaikuttanut konkreettisesti ja pysyvästi entisten maaorjien perheiden hyvinvointiin.

Mies ja nainen teehuoneen edessä Nepalissa
Nepalin vuoristoisella maaseudulla toimeentulon hankkiminen on vaikeaa. Suurlahjoituksilla on tuettu nepalilaisia perustamaan yrityksiä ja kouluttautumaan ammattiin. 32-vuotias Basanti Devi sai KUA:lta tukea teehuoneen perustamiseen, jota hän pyörittää yhdessä miehensä kanssa. Teehuoneesta on muodostunut tärkeä kohtaamispaikka kylän asukkaille ja Devin yrittäjäpariskunta palvelee asiakkaita aamusta iltaan. Teehuoneessa tarjotaan myös lounasruokaa ja pientä purtavaa.