Ulkomaanapu jatkaa rauhanverkoston sihteeristönä

Kirkon Ulkomaanavun hallitus päätti keskiviikkona, että Ulkomaanapu jatkaa YK:n aloitteesta kaksi vuotta sitten perustetun Uskonnollisten ja perinteisten johtajien rauhanvälitysverkoston sihteeristönä seuraavat kolme vuotta. YK on pyytänyt Ulkomaanapua jatkamaan hankkeen sihteeristönä.

”Uskonnollisten ja perinteisten johtajien rauhanvälityksen kehittämiseen kohdistuu juuri nyt paljon odotuksia, ja monet niistä henkilöityvät Kirkon Ulkomaanapuun. Meillä on mahdollisuus luoda jotain uutta pidemmälle kantavaa tällä alueella, mutta se edellyttää sekä sitoutumista että uusia satsauksia”, toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen kertoo.

Sihteeristö pysyy Ulkomaanavun hallinnollisessa yhteydessä, mutta sillä on oma erillinen identiteetti. Pentikäisen mukaan etenkin muslimitoimijoiden saaminen tasavertaisina mukaan on tärkeää. Näihin neuvotteluihin Ulkomaanapu pyytää hankkeen päärahoittajan Ulkoministeriön tukea ja osallistumista.

Ulkomaanapu on saanut verkostolle ulkoministeriön tukea, ja ministeriö on sitoutunut rahoittamaan hanketta seuraavat kolme vuotta. Ulkomaanapu on käyttänyt verkostoon sekä taloudellisia että henkilöresursseja. Verkoston sihteeristön johtajana toimii Aaro Rytkönen.

Lisätietoja:
Antti Pentikäinen, toiminnanjohtaja,  p. 040 531 351
Aaro Rytkönen, rauhanvälitysverkoston johtaja, p. 050 301 8479