Opettaja lapselle, Jalkapallo vai Ilmastolahja naiselle – artisti Janna, Maria Ohisalo ja muut tunnetut suomalaiset kertovat miten he haluavat auttaa tänä jouluna

Toisenlaisen Lahjan joulukampanjassa suositut suomalaiset kertovat itselleen tärkeistä arvoista. Joulun alla läheisten muistaminen on taas ajankohtaista ja siinä samalla voi tehdä hyvää. Toisenlainen Lahja on aineeton lahja, joka auttaa kaikkein köyhimpiä perheitä kehitysmaissa.

TOISENLAISEN LAHJAN joulukampanjassa ajatuksiaan auttamisesta jakavat tänä vuonna vihreiden puheenjohtaja ja kansanedustaja Maria Ohisalo, muusikot Jesse Kaikuranta ja Janna, ihmisoikeuspuolustaja Itohan Okundaye ja aitajuoksija Annimari Korte. Toisenlaisen Lahjan tuotoilla Kirkon Ulkomaanavun avustuskohteisiin lahjoitetaan esimerkiksi vuohia ja kanoja, stipendejä tyttöjen koulunkäyntiin ja puuntaimia.

Suosittu Toisenlainen Lahja

Puuntaimet ovat vuodesta toiseen olleet suosituimpia Toisenlaisia Lahjoja. Ilmastonmuutoksen aiheuttaman huolen keskellä yhä useampi pohtii, kuinka auttaa ihmisiä kehittyvissä maissa, joihin ilmastonmuutos on jo iskenyt vakavimmin.

”Monissa maissa naisten toimeentulo on riippuvaista maataloudesta, joka on erityisen altista ilmastovaikutuksille. Naisten toimeentulomahdollisuudet kapenevat ja tyttöjen koulunkäynti katkeaa ilmastonmuutoksen myötä, samalla tasa-arvo heikkenee”, sanoo suosikkiartisti Janna.

Jannan lahjakorista löytyykin tänä jouluna Naisten Pankin Ilmastolahja. Lahjassa yhdistyvät Jannalle tärkeät teemat: ympäristöstä huolehtiminen ja tasa-arvo.

Vihreiden puheenjohtajan Maria Ohisalon valinta on tänä jouluna Opettaja lapselle -lahja.

”Unelmoin maailmasta, jossa jokaisesta lapsesta voi tulla mitä vain. Ylipäätään toivon maailman lapsille mahdollisuuksia laadukkaaseen koulutukseen ja maailman parhaisiin opettajiin kuten Suomessa”, Ohisalo kertoo.

Apu menee perille

Minkä Toisenlaisen Lahjan Jesse Kaikuranta, Itohan Okundaye ja Annimari Korte valitsivat pukinkonttiin? Seuraa Toisenlaisen Lahjan sosiaalista mediaa joulukuussa, niin tiedät. Suomen suurin kansainvälisen avun järjestö Kirkon Ulkomaanapu toimittaa Toisenlaisen Lahjan kautta saadut lahjoitukset luotettavasti perille eniten apua tarvitseville. Lahjojen avulla ihmiset pystyvät itse parantamaan elinolojaan.

Toisenlainen Lahja on helppo ja kestävä tapa muistaa ystäviä, läheisiä tai yhteistyökumppaneita. Lahjoituksesta saa annettavaksi perinteisen postikortin tai sähköisen kortin.