Toisenlaisia Lahjoja hankittiin viime vuonna 1,17 miljoonalla eurolla – Stipendi Tytölle suosituin lahja

Toisenlaisten Lahjojen suosio kasvoi viime vuonna. Naisten Pankin uutuuslahja Stipendi Tytölle kohosi heti suosituimmaksi lahjaksi.

”Olemme hyvin tyytyväisiä viime vuoden tulokseen. Viime vuonna suomalaiset innostuivat antamaan muun muassa koulutusta tukevia lahjoja”, sanoo Toisenlaisen Lahjan koordinaattori Anne Vääränen KUA:sta.

Suosikiksi nousi viime vuoden uutuuslahja, Naisten Pankin Stipendi Tytölle, jolla tuetaan heikoimmassa asemassa olevien tyttöjen koulunkäyntiä. Viime vuonna hankittiin 4510 Stipendi Tytölle -lahjaa.

”Tyttöjen peruskoulutus on ratkaisevan tärkeää, sillä koulutetulla naisella on paremmat mahdollisuudet toimeentuloon tulevaisuudessa, ja hän pystyy paremmin huolehtimaan itsestään ja perheestään.”

Seuraavaksi suosituin lahja oli aiempien joulujen klassikkolahja Vuohi, jota hankittiin viime vuonna 3910 kappaletta. Kolmanneksi suosituin lahja oli niin ikään aiempien vuosien tapaan Koulupuku, jota hankittiin 3890 kappaletta.

Kaikkiaan Toisenlaisia Lahjoja hankittiin viime vuonna 1,17 miljoonalla eurolla. Ylivoimaisesti suurin osa Toisenlaisista Lahjoista hankitaan joululahjoiksi, mutta Toisenlaisia Lahjoja on mahdollista hankkia myös ympäri vuoden.

”Toisenlainen Lahja sopii erinomaisesti myös esimerkiksi valmistujais- tai syntymäpäivälahjaksi. Ammatti-lahja varmasti ilahduttaisi valmistujaislahjana tai 6 kanaa hauskana syntymäpäiväyllätyksenä”, sanoo Vääränen.

Toisenlaisten Lahjojen tuotto kohdistetaan lahjasta riippuen johonkin kolmesta teemasta: katastrofiapuun, köyhyyden vastaiseen työhön tai Naisten Pankille.