Suru-uutinen Kirkon Ulkomaanavun Länsi-Afrikan toimistosta

Hiljainen hetki Marthaline Sirleafin muistoksi Helsingissä 2. joulukuuta.
Hiljainen hetki Marthaline Sirleafin muistoksi Helsingissä 2. joulukuuta.

Kirkon Ulkomaanavun Länsi-Afrikan aluetoimisto sai perjantaina 28. marraskuuta vahvistuksen, että toimiston pitkäaikainen, liberialainen työntekijä Marthaline Sirleaf oli sairastunut ebolaan. Maanantaina illalla saimme suruviestin, että hän oli menehtynyt tautiin.

Sirleaf päätti marraskuun 12. päivänä jäädä kotiin, kun hänen perheenjäsenensä sai korkean kuumeen. Se osoittautui ebolaksi, ja koko asuinrakennuksen asukkaat siirrettiin eristykseen. He saivat hyvää lääketieteellistä hoitoa. Myös Kirkon Ulkomaanavun Länsi-Afrikan toimiston henkilökunta piti yhteyttä potilaaseen puhelimitse, ja hänelle toimitettiin ruokaa ja lääkkeitä, mutta muulla henkilökunnalla ei ole ollut fyysistä kontaktia potilaaseen marraskuun 12. päivän jälkeen. Näin ollen ei ole riskiä, että muu henkilökunta olisi saanut tartunnan.

Kirkon Ulkomaanapu noudattaa erityisen tarkkoja varotoimenpiteitä, joiden ansiosta tartuntavaara työtehtävissä on pystytty eliminoimaan.

Kirkon Ulkomaanapu esittää surunvalittelunsa Marthaline Sirleafin perheelle ja ystäville ja Ulkomaanavun Länsi-Afrikan toimiston kollegoille.

Ulkomaanavun henkilökunta vietti maanantaina Monroviassa ja tiistaina Helsingissä hiljaisen hetken Sirleafin muistoksi.

Lisätietoja
Länsi-Afrikan alue-edustaja Leena Lindqvist, p. +231 880 810 518.