Kirkon Ulkomaanapu avustaa Sierra Leonen mutavyöryistä kärsineitä ruoalla, vaatteilla ja majoituksella

Kirkon Ulkomaanapu on myöntänyt katastrofirahastostaan 30 000 euroa hätäapuun Sierra Leonessa. ”Alamme rakentaa hätäsuojia ja jakaa hätäapuruokaa ja vaatteita sekä muita tarvikkeita”, kertoo Ulkomaanavun Sierra Leonen maajohtaja Michael Doe.

Maanantai-iltana 14. elokuuta Sierra Leonessa pääkaupunki Freetownissa ja sen lähialueilla alkaneet mutavyöryt ja tulvat ovat tappaneet arvioiden mukaan jo yli 400 ihmistä. Luvun pelätään yhä nousevan, sillä useita satoja ihmisiä on edelleen kateissa. Noin 3000 ihmistä joutui kodittomaksi talojen sortuessa ja jäädessä mudan ja kivien alle.

Kodittomaksi jääneet ihmiset tarvitsevat ruokaa, perustarvikkeita, kuten keittoastioita ja huopia, suojaa ja terveyspalveluja.

”Sade on nyt lakannut. Tietoja eloonjääneistä mutavyöryjen alle jääneillä alueilla kerätään edelleen. Ihmisiä on pyydetty siirtymään pois alueelta, mutta vielä on epäselvää minne. Tänään Freetowniin maaseutualueilla on haudattu yli 300 ruumista”, kertoo Doe.

Ulkomaanavun maatoimisto toimii yhteistyössä muiden kirkollisen avustusverkosto ACT-allianssin järjestöjen kanssa.

Työtämme voit tukea lahjoittamalla katastrofirahastoon verkossa tai tekstiviestillä lähettämälllä viestin LAHJOITUS numeroon 16499 (20 €).