Eritrean ulkoministeri Osman Saleh Mohammed vieraili Ulkomaanavussa

Eritrean ulkoministeri Osman Saleh Mohammed, presidentin neuvonantaja Yemane Ghebreab ja suurähettiläs Yonas Manna vierailivat Kirkon Ulkomaanavussa 14. huhtikuuta. Delegaatio tapasi Kirkon Ulkomaanavun hallituksen puheenjohtaja Tarja Kantolan ja kansainvälisen työn johtaja Tomi Järvisen.

Tapaaminen tarjosi tilaisuuden arvioida vuonna 2015 alkanutta Kirkon Ulkomaanavun ja Eritrean yhteistyötä maan koulutussektorin kehittämisessä. Tapaamisen aikana kävi selväksi, että koulutusalan yhteistyö on menestyksekkäästi edistänyt koulutussektorin kehitystä Eritreassa, mukaan lukien opettajankoulutusta ja opintosuunnitelmien kehittämistyötä.

”Käynnissä olevan yhteistyön tulokset ovat rohkaisevia”, sanoo Kantola.

”Ulkomaanapu on sitoutunut jatkamaan työtään, jotta eritrealaisnuorten oikeus laadukkaaseen koulutukseen toteutuu.”

Myös nuorten työllisyydestä Eritreassa keskusteltiin.

”Kirkon Ulkomaanavun kokemus elinkeinojen ja ammattiopetuksen kehittämisessä, ja erityisesti koulutuksen ja toimeentulon yhdistämisessä, tarjoaa hyvät mahdollisuudet pohtia yhteistyön laajentamista Eritreassa”, Järvinen sanoo.

Ulkomaanapu kehittää yhteistyössä Eritrean opettajankoulutuslaitosten ja koulutusviranomaisten kanssa opettajien ja opettajan kouluttajien taitoja, jotta varmistetaan, että Eritrean lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus käydä koulua ammattitaitoisten ja motivoituneiden opettajien johdolla. Ulkomaanapu myös tukee Eritrean ensimmäisen kansallisen innovaatiokeskuksen perustamista.

Delegaatio saapui Suomeen ulkoministeriön kutsusta.

Lisätietoja:
Tomi Järvinen, kansainvälisen työn johtaja, puh. +358 40 641 8209