Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu 2021 tukee vähävaraisia vanhuksia

Tämänvuotisessa Yhteisvastuukeräyksessä huomioidaan erityisesti ikäihmisten hauras asema kriisialueilla, ja esitellään Kirkon Ulkomaanavun työtä Ugandan pakolaisasutusalueilla. Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 60 prosenttia ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon. Rahaston tuella hätäaputyö voidaan katastrofitilanteissa käynnistää nopeasti.

”Vanhusten huomioiminen katastrofiavussa on erityisen tärkeää. Pakolaistilanteessa perheet saattavat hajota, ja yhteisön vanhimmista huolehtiminen ei perinteiseen tapaan onnistu. Puute ruuasta ja lääkkeistä on arkipäivää esimerkiksi Ugandan pakolaisasutusaleilla”, Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Jouni Hemberg kertoo.

Uutiset

Ugandan pakolaisasutusalueilla vanhuksilla on pulaa perustarpeista

Köyhyys ja ruuanpuute ovat arkipäivää Ugandan pakolaisasutusalueilla. Erityisen haavoittuvassa asemassa ovat yhteisöjen vanhimmat. Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräys tukee ikäihmisiä katastrofialueilla.

Lue  koko artikkeli täällä.

Videot

Yhteisvastuu 2021: Isoäidin huoli lapsista

Maria, 67 vuotta, asuu kahden lapsenlapsensa kanssa pakolaisasutusalueella Ugandassa. Arki on kovaa, puutetta on sekä ruuasta että lääkkeistä. Lasten koulunkäynti luo toivoa tulevaisuuteen.

 

Yhteisvastuu 2021: 80-vuotias Elizabeth pakolaisena Ugandassa

80-vuotias Elizabeth menetti Kongon levottomuuksissa useita läheisiään. Nyt hän elää pakolaisena Ugandassa neljän lapsensa ja 10 lapsenlapsen kanssa. Arki on haastavaa. Vävypojan työ helpottaa koko perheen selviytymistä.