Tiettömän taipaleen takana

Rinteitä pitkin kiemurteleva kinttupolku yhdistää pienen, vain noin kymmenestä perheestä koostuvan nepalilaisen kylän muuhun maailmaan. Siellä asuu 43-vuotias, kastiton Parvati.

Parvati tienasi elantonsa kantamalla kiviä

Vaikka kastijärjestelmä on virallisesti lakkautettu Nepalissa, vaikeuttaa historian taakka yhä kastittomien elämää monin tavoin. Useimpien kastittomien tavoin Parvati ei ikinä päässyt kouluun. Nepalin syrjäseudut ovat äärimmäisen köyhää aluetta. Etenkin kastittomilla on vain niukasti mahdollisuuksia hankkia elantonsa. Parvatin ainoa vaihtoehto oli työskennellä kivenkantajana.

Rinneviljelmä on menestynyt hyvin

Elämä sai uuden suunnan, kun Parvati osallistui Kirkon Ulkomaanavun viljelykoulutukseen ja sai siemeniä viljelyn aloitusta varten. Nyt hänen rinneviljelmässään kasvaa mm. kurkkua, herneitä ja salaattia.

”Osa tulee omaan käyttöön ja loput myymme”, Parvati kertoo ja esittelee ylpeänä taimia.

Rohkeutta syrjityille

Kastijärjestelmään perustuva syrjintä on ollut niin syvällä kulttuurissa, etteivät kastittomat usein itsekään usko kykyihinsä. Sen vuoksi viljelykoulutuksen lisäksi on myös tärkeää antaa rohkaisua ja tietoa omista oikeuksista.

”Olen saanut paljon rohkeutta. Opin jopa kirjoittamaan oman nimeni”, Parvati sanoo.

Sinä voit auttaa Parvatin kaltaisia naisia saamaan toimeentulon

Viljelyapu ja uusi itseluottamus ovat tuoneet suuren muutoksen perheen elämään. Päivästä toiseen kituuttamisen sijaan Parvati on nyt pystynyt jopa säästämään rahaa lapsiaan varten. Niinkin pienet asiat kuin siemenet, viljelykoulutus ja rohkaisu voivat muuttaa kaiken.

Kuukausilahjoittajana olet mukana mahdollistamassa näitä pieniä ihmeitä.

Liity
kuukausilahjoittajaksi


Lue lisää tarinoita