Lapsuus pakolaisleirillä

Poika katsoo hymyillen suoraan kameraan Poika katsoo hymyillen suoraan kameraan

Kotikylästään Syyriasta 11-vuotias Mohammad muistaa lähinnä oliivipuut ja lampaat. Se ei ole ihme, sillä Mohammadilla oli ikää vain neljä vuotta, kun hän joutui pakenemaan sieltä isän, äidin ja pikkusiskon kanssa.

Lapset ovat joutuneet sisällissodan sijaiskärsijöiksi

Nykyisin Mohammadin perhe asuu Zaatarin pakolaisalueella Jordaniassa. Aavikkoiselle autiomaalle rakennetussa leirissä asuu heidän lisäkseen 80 000 muuta Syyrian sotaa paennutta. Kuudetta luokkaa käyvä Mohammad kuuli leirillä järjestetyistä Kirkon Ulkomaanavun kursseista ja pääsi rekisteröitymään niille.

Koulu tarjoaa lapsille toivoa tulevasta

Väliaikaisesta pysyvämmäksi muuttuneella pakolaisalueella voi joskus tuntua, että toivo on hataralla pohjalla, mutta Mohammadia se ei lannista. Haave unelma-ammatista kantaa eteenpäin. Jonain päivänä hän toivoo voivansa vielä palata Syyriaan ja opettaa siellä.

”Haluan tulla opettajaksi”, Mohammad sanoo.

Kotoaan paenneiden tilanne on vaikea, mutta ei toivoton

Mohammad on päässyt kouluun, mutta kaikki eivät ole yhtä onnekkaita. Zaatarin leirillä tuhansia lapsia on jäänyt vielä koulun ulkopuolelle. Kuukausilahjoittajiemme tuen avulla voimme olla mahdollistamassa uusia tilaisuuksia heille, jotka ovat menettäneet kaiken.

Liity
kuukausilahjoittajaksi


Lue lisää tarinoita