Eritreassa Asmarassa työmme keskittyy opettajankoulutuslaitoksen ja Kuurojen koulun tukemiseen.

Eritrea

Eritrea on yksi maailman köyhimmistä maista: inhimillisen kehityksen indeksissä se sijoittuu 187 maan joukossa sijalle 177. Maalla on huomattavia vaikeuksia tarjota tasapuolisia mahdollisuuksia laadukkaaseen koulutukseen ja opettaa nuorille ja aikuisille taitoja, jotka auttavat heitä työllistymään.

Kirkon Ulkomaanapu toimii Eritreassa lasten ja nuorten koulutuksen laadun parantamiseksi.

Olemme yksi harvoista ulkomaisista järjestöistä, joka on saanut toimia Eritreassa jo vuosia.

Eritrean lippu

Eritrea

Väkiluku: 5,9 miljoonaa
Pääkaupunki: Asmara
Valuutta: Eritrean nakfa
Kielet: tigrinia (virallinen), arabia (virallinen), englanti (virallinen), Tigre, Kunama, Afar
Uskonnot: sunnimuslimit, kristityt, katoliset
KUA Eritreassa: vuodesta 2013 lähtien

Työmme tuloksia vuonna 2018

Opettajien kouluttamista yhdessä Eritrean opetusviranomaisten kanssa

Kirkon Ulkomaanavun työ keskittyy Eritreassa opettajankoulutuslaitoksen ja Kuurojen koulun tukemiseen. Teemme läheistä yhteistyötä Eritrean opettajankoulutuslaitosten sekä opetusviranomaisten kanssa, jotta laadukkaan opettajankoulutuksen lisäämiseksi.

Oppimisen perusedellytyksenä ovat motivoituneet ja osaavat opettajat. Eritrean vakavan opettajapulan vuoksi monet maan opettajista ovat kuitenkin epäpäteviä ja heille on tarjolla koulutusta vain vähän tai ei lainkaan.

Työtä opettajankoulutuksen kehittämiseksi tehdään tiiviissä yhteistyössä maan opetusministeriön ja korkeakoulukomission kanssa. Vuonna 2018 130 opettajaa pääsi ammatillisiin koulutustilaisuuksiin. Seitsemän heistä osallistui Suomeen suuntautuneeseen akateemiseen vaihto-ohjelmaan.

Kuulovammaisten nuorten työllistymisessä hienoja tuloksia

Kuurojen koulussa tuetaan kuulovammaisten nuorten ammattikoulutusta. Vuonna 2018 35 nuorta osallistui koulutukseen, josta heidän on määrä valmistua ompelijoiksi vuonna 2019. Edellisten vuosien valmistuneista lähes kaikki ovat työllistyneet.

KUA tukee myös kuulovammaisten lasten peruskoulutusta muun muassa materiaali- ja kirjahankinnoilla sekä digitaalisin oppimisvälinein, kuten tableteilla ja kannettavilla tietokoneilla. Lisäksi Kuurojen koulun henkilökunnalle tarjotaan ammatillista täydennyskoulutusta.