Eritrea

Sulkeutunut Eritrea on yksi maailman nuorimmista ja köyhimmistä valtioista. Maalla on huomattavia vaikeuksia tarjota tasapuolisia mahdollisuuksia laadukkaaseen koulutukseen ja opettaa nuorille ja aikuisille taitoja, jotka auttavat heitä työllistymään.

Kirkon Ulkomaanapu toimii Eritreassa kuulovammaisten lasten ja nuorten koulutuksen sekä opettajien koulutuksen laadun parantamiseksi.

Eritrean lippu

Eritrea

Väkiluku: 5,9 miljoonaa
Pääkaupunki: Asmara
Valuutta: Eritrean nakfa
Kielet: tigrinia (virallinen), arabia (virallinen), englanti (virallinen), Tigre, Kunama, Afar
Uskonnot: sunnimuslimit, kristityt, katoliset
KUA Eritreassa: vuodesta 2013 lähtien

Opettajien kouluttamista yhdessä Eritrean opetusviranomaisten kanssa

Kirkon Ulkomaanavun työ keskittyy Eritreassa opettajankoulutuslaitoksen ja Kuurojen koulun tukemiseen. Vuonna 2019 työ Eritreassa tavoitti 241 ihmistä, joista 196 ovat kuulovammaisia.

Teemme läheistä yhteistyötä Eritrean opettajankoulutuslaitosten sekä opetusviranomaisten kanssa laadukkaan opettajankoulutuksen lisäämiseksi.

Oppimisen perusedellytyksenä ovat motivoituneet ja osaavat opettajat. Eritrean vakavan opettajapulan vuoksi monet maan opettajista ovat kuitenkin epäpäteviä ja heille on tarjolla koulutusta vain vähän tai ei lainkaan.

Kuulovammaisten nuorten työllistymisessä hienoja tuloksia

KUA on järjestänyt ainoana toimijana maassa ammattikoulutusta kuulovammaisille nuorille.

Vuonna 2019 35 nuorta valmistui ompelijakoulutuksesta. Edellisten vuosien valmistuneista lähes kaikki ovat työllistyneet.

KUA tukee myös kuulovammaisten lasten peruskoulutusta muun muassa materiaali- ja kirjahankinnoilla sekä digitaalisin oppimisvälinein, kuten tableteilla ja kannettavilla tietokoneilla. Digitaalisten oppimisvälineiden käyttökoulutukseen osallistuvat oppilaiden lisäksi opettajat.

Etiopia ja Eritrea solmivat rauhansopimuksen vuonna 2018, mutta vastoin odotuksia, kansainvälisten tahojen toimintaedellytykset Eritreassa ovat olleet sen jälkeen erittäin rajalliset.