Koronavirus:
auta tytöt
kouluun

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten lahjoitukseni auttaa heikoimmassa asemassa olevia koronakriisin keskellä?

Sinun ja muiden lahjoittajien tuella tytöt saavat mahdollisuuden jatkaa opintojaan.

Valtioiden tiukat rajoitustoimet ovat vaikuttaneet miljoonien lasten koulunkäyntiin ja heidän vanhempiensa toimeentuloon.

Koulusulkujen jälkeen monet tytöt eivät enää palanneet kouluun. Osa perheistä tarvitsee tytöt mukaan työntekoon, jotta päivittäinen ravinnonsaanti turvataan. Myös teiniraskaudet ja lapsiavioliitot ovat lisääntyneet.

Kirkon Ulkomaanapu pyrkii varmistamaan, että lapset pysyvät koulussa ja oppiminen jatkuu.

Lahjoituksesi avulla Kirkon Ulkomaanapu:

  • tukee vanhempien toimeentuloa, jotta lapsilla on mahdollisuus käydä koulua
  • tekee valistustyötä, missä vanhemmille kerrotaan, miten tärkeää lasten koulunkäynti on
  • tukee etäopiskelua niissä maissa, joissa koulut on suljettu koronaviruksen takia
  • kouluttaa opettajia etäopetuksen järjestämisessä
  • jakaa koulumateriaaleja ja radiovastaanottimia, joiden avulla etäopetusta voi seurata

Kun koronapandemia on ohi, opintiensä päättävillä tytöillä on valmiudet toimeentulon hankkimiseen ja kyky olla aktiivisia toimijoita yhteisöissään.

Kuinka paljon lahjoituksestani menee avustustyöhön?

Lahjoitusvaroistamme 89 prosenttia käytetään avustustyöhön.

Lahjoittaessasi Kirkon Ulkomaanavulle voit olla huoletta. Olemme kaikessa toiminnassamme mahdollisimman kustannustehokkaita ja tähtäämme työssämme vaikuttavaan ja pitkäaikaiseen muutokseen. Myös tukitoimet ovat välttämättömiä, jotta voimme toimia tehokkaasti ja luotettavasti.

Varoista 11 prosenttia käytetään tukitoimintoihin, kuten välttämättömiin hallintokuluihin, varainhankintaan, viestintään sekä laadunvalvontaan. Näiden toimintojen ansiosta voit luottaa siihen, että apu tavoittaa sitä eniten tarvitsevat lapset ja perheet tehokkaasti.

Graafinen piirakka, jossa 89 prosenttia vihreällä.

Miten voin olla varma, että lahjoitukseni menee perille?

Pitkä kokemus, asiantunteva suunnittelu, säännöllinen seuranta ja arviointi sekä huolellinen riskinhallinta ovat luotettavan toimintamme perusta.

Hankkeemme suunnitellaan tarkasti paikallisyhteisön tarpeesta lähtien, ja jo suunnitteluvaiheessa kartoitetaan työhön liittyvät riskit. Valitsemme kumppanimme huolella sekä seuraamme säännöllisesti ja tarkasti hankkeiden edistymistä sekä varojen käyttöä.

Kirkon Ulkomaanapu on ensimmäisenä suomalaisena järjestönä saanut toimintamme laadusta kertovan kansainvälisen Core Humanitarian Standard (CHS) -sertifikaatin.

Kirkon Ulkomaanavulla on nollatoleranssi taloudellisiin väärinkäytöksiin. Tätä periaatetta tukevat tiukat talous- ja hankintaohjeistukset sekä tarkka riippumaton tilintarkastus ja oma sisäinen tarkastaja.

LAHJOITA NYT