Kirkon Ulkomaanapu kerää varoja ukrainalaisten perheiden auttamiseksi

KUA jakaa hätäapua sitä eniten tarvitseville yhdessä eurooppalaisten ACT Alliance -kumppanijärjestöjensä kanssa. Käytännössä apu on esimerkiksi ruoka-apua, lämmikkeitä ja muita perustarvikkeita. Kuva: HIA-Hungary

Ukrainan kärjistyneen konfliktin pelätään johtavan pakolaiskriisiin. Kirkon Ulkomaanapu (KUA) tukee ruoka-avun, lämmikkeiden ja muiden perustarvikkeiden toimittamista konfliktista kärsiville.

UKRAINAN KANSAN hartaista pyynnöistä ja kansainvälisen yhteisön ponnisteluista huolimatta Venäjä on aloittanut sotatoimet Ukrainassa. Kirkon Ulkomaanapu tuomitsee toimet. Olemme yhdessä ACT Alliance -kumppaneidemme kanssa valmiita tukemaan Ukrainan kansaa kaikin mahdollisin tavoin.

Kirkon Ulkomaanapu tukee hätäavun toimittamista konfliktista kärsiville perheille. Annamme hätäapua sitä eniten tarvitseville yhdessä eurooppalaisten kumppanijärjestöjemme kanssa. Käytännössä apu on esimerkiksi ruoka-apua, lämmikkeitä ja muita perustarvikkeita.

Itä-Ukrainan konflikti alkoi jo keväällä 2014. Viimeaikaisten tapahtumien myötä sotatoimet koskevat nyt koko maata.

Maassa on jo valmiiksi satoja tuhansia sisäisiä pakolaisia, ja viimeaikaisten tapahtumien pelätään johtavan pahenevaan pakolaiskriisiin. Kirkon Ulkomaanapu seuraa tarkasti tilanteen kehittymistä paitsi Ukrainassa, myös laajemmin Euroopassa.

”Olemme todistaneet lukuisia konfliktin aiheuttamia tilanteita, joissa ihmiset ovat joutuneet lähtemään nopealla aikataululla kodeistaan. Pakenevilla ihmisillä on aina pulaa perustarpeista, ruoasta, lääkkeistä ja juomasta. Ukrainan tilanne on erityisen haastava, sillä Eurooppa elää kylmää talvea ja vakavaa koronapandemiaa”, muistuttaa Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Jouni Hemberg.

Kirkon Ulkomaanapu on aloittanut hätäapukeräyksen Ukrainan konfliktista kärsivien perheiden auttamiseksi.

Näin voit osallistua keräykseen:

Perinteinen tilisiirto: Nordea: FI33 1572 3000 5005 04, viitenumero: 2943


Tekstiviestilahjoitus: Lähetä tekstiviesti APU20 numeroon 16499 (20 €)

Mobilepay-lahjoitus: 36263


Verkkolahjoitus: Siirry tekemään lahjoitus verkkosivuilla

Päivitys 27.2.2022: Olemme saaneet paljon kyselyitä ihmisiltä, jotka haluavat auttaa ukrainalaisia tavaralähetyksin. Kirkon Ulkomaanapu ei kerää tarvikkeita Suomesta ja lähetä niitä Ukrainaan. Avustustarvikkeiden, kuten ruokatavaroiden, lämmikkeiden ja lääkkeiden hankinnat tehdään Ukrainan naapurimaissa. Paikallisilla toimijoilla, kuten kumppanijärjestöllämme Hungarian Interchurch Aidilla on omat varastot lähempänä kriisialuetta. Näin säästämme kuljetuskustannuksissa, minimoimme ympäristövaikutukset ja tuemme paikallisia elinkeinoja. 

Lisätietoja antavat:

Toiminnanjohtaja Jouni Hemberg, jouni.hemberg[a]kua.fi, +358 50 325 9579
Humanitaarisen avun päällikkö Eija Alajarva, eija.alajarva[a]kua.fi, +358 40 582 1183