Mies katsoo hymyillen kameraan.

Tomi Järvinen valittu Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtajaksi

Kirkon Ulkomaanavun (KUA) hallitus on valinnut Tomi Järvisen uudeksi toiminnanjohtajakseen.

FILOSOFIAN TOHTORI ja teologian maisteri Tomi Järvinen siirtyy tehtävään KUA:n varatoiminnanjohtajan ja strategisen kehittämisen johtajan tehtävistä, joita hän on hoitanut huhtikuusta 2021. Kirkon Ulkomaanapuun Järvinen on tullut vuonna 2013. Järvisellä on pitkä kokemus kansainvälisestä kehitysyhteistyöstä etenkin Afrikassa, muun muassa World Visionin ja Fida Internationalin johtotehtävissä. Hän on toiminut KUA:n virkaa tekevänä toiminnanjohtajana lokakuun lopusta, kun edellinen toiminnanjohtaja Jouni Hemberg ilmoitti jäävänsä eläkkeelle.


Järvinen aloittaa toiminnanjohtajan tehtävässään virallisesti 1. tammikuuta 2023.


”Olen iloinen ja samalla hämmentynyt valinnasta. Kirkon Ulkomaanapu perustettiin toisen maailmansodan jälkeen kanavoimaan apua suomalaisille. Autettavasta kasvoi lyhyessä ajassa auttaja ja ennen kaikkea rinnalla kulkija. Saamme olla olkapää kaikkein vaikeimmissa olosuhteissa eläville”, Järvinen sanoo.


Toiminnanjohtajaa etsittiin avoimella haulla. KUA vastaanotti yli 30 hakemusta tehtävään ja kutsui 4 henkilöä haastatteluihin, joita teki KUA:n hallituksen työvaliokunta.


”Perusteellisen prosessin jälkeen olemme iloisia päätöksestä ja varmoja siitä, että KUA on jatkossakin hyvissä käsissä”, sanoo KUA:n hallituksen puheenjohtaja Tarja Kantola.


“Tomilla on johtamisen lisäksi vankka osaaminen KUA:n työn teemoista, kuten koulutuksesta, ja pitkä kokemus ruohonjuuritasolta Afrikan maista. Hän tietää erittäin hyvin, millaisissa olosuhteissa maailman haavoittuvimmassa asemassa olevat ihmiset elävät ja kenttätyöntekijämme toimivat”, hän lisää.

KUA on sitoutunut puolustamaan ihmisarvoa ja ihmisoikeuksia

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kansainvälisen avun järjestö. Helsingin toimiston lisäksi KUA:lla on maatoimistoja 12 maassa Afrikassa, Kaakkois-Aasiassa, Lähi-idässä ja Euroopassa, jossa KUA tänä vuonna perusti toimiston Ukrainan avustustyön ohjaamiseksi. Kirkon Ulkomaanapu toteuttaa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kansainvälistä diakoniaa.


“Viime aikoina Ukrainan sota on konkretisoinut suomalaisille hädän, joka on läsnä miljoonien ihmisten elämässä alueilla, joissa toimimme. Työntekijämme ovat sitoutuneet puolustamaan ihmisarvoa ja -oikeuksia. Tämä kiteytyy KUA:n missiossa: Tekoja ihmisarvon puolesta. Tätä sanomaa haluamme nostaa esille myös tulevien eduskuntavaalien alla täällä Suomessa. Tulevan hallituksen on otettava vakavasti se, että aikamme haasteiden ratkaiseminen vaatii katseen kohottamista oman maamme rajojen ulkopuolelle”, Järvinen sanoo.


“Nyt, jos koskaan, haluamme olla kanava tämän tehtävän toteuttamiseksi. Kirkon ja seurakuntien, yksityisten lahjoittajien, yritysten, ulkoministeriön ja kasvavassa määrin kansainvälisten rahoittajatahojen tuki on toimintamme edellytys. Panostamme jatkossakin siihen, että olisimme luotettava ja vaikuttava kanava siihen mitä loppujen lopuksi eniten haluamme – olla lähimmäisiä toisillemme.”

Lisätietoja antavat:

Tarja Kantola, KUA:n hallituksen puheenjohtaja
tarja.kantola@kirkonulkomaanapu.fi, +358 50 555 0833


Tomi Järvinen, toiminnanjohtaja 1.1.2023 alkaen
tomi.jarvinen@kirkonulkomaanapu.fi, +358 406 418 209