Keskustelutilaisuus: Miten Venäjän hyökkäys Ukrainaan vaikuttaa kehittyviin maihin ja muihin kriiseihin Euroopan ulkopuolella?

Kirkon ulkomaanavun ja Kehityspoliittisen toimikunnan ajankohtaiskeskustelussa pureudutaan Ukrainan sodan kehityspoliittisiin vaikutuksiin ja pohditaan sitä, miten Suomi voi osaltaan toimia niiden ratkaisussa ja jatkaa pitkäjänteistä työtään kestävän kehityksen ja kehitysyhteistyön päämäärien edistämiseksi.

VENÄJÄN HYÖKKÄYS Ukrainaan mullistaa Euroopan ja Suomen turvallisuuspolitiikan, mutta sota vaikuttaa myös globaaleihin kriiseihin ja niiden ratkaisumahdollisuuksiin pitkälle tulevaisuuteen. Ukrainan sodan vaikutukset näkyvät jo kahden ensimmäisen kuukauden jälkeen esimerkiksi ruoka- ja energiaturvan heikkenemisenä haurailla ja konfliktiherkillä alueilla kuten Lähi-idässä ja itäisessä Afrikassa. Huolta herättää myös rauhan rakentamiseen panostamisen ajautuminen sivuraiteille.

Kirkon ulkomaanapu ja Kehityspoliittinen toimikunta järjestävät torstaina 12.5.2022 keskustelutilaisuuden eduskunnan Kansalaisinfossa (Pikku parlamentti, Arkadiankatu 3) kello 17–18.30. Tilaisuutta voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä.

Ajankohtaiskeskustelussa pureudutaan Ukrainan sodan kehityspoliittisiin vaikutuksiin ja pohditaan sitä, miten Suomi voi osaltaan toimia niiden ratkaisussa ja jatkaa pitkäjänteistä työtään kestävän kehityksen ja kehitysyhteistyön päämäärien edistämiseksi.

Tilaisuuden juontaa toimittaja Kimmo Ohtonen.

Keskustelun ohjelma

Keskustelunohjelma

17.00

  • Avauspuheenvuoro, kansanedustaja Inka Hopsu (vihr)
  • Impact of the war in Ukraine from African perspective, UNDP:n Afrikan alueellisen toimiston johtaja Ahunna Eziakonwa
  • Ukrainan kriisin globaalit vaikutukset, Kirkon Ulkomaanavun vaikuttamistyön päällikkö Tapio Laakso
  • Vastauspuheenvuoro: Ulkoministeriön Afrikka politiikka tiimin tiiminvetäjä Maria Kurikkala
  • Videotervehdys: Kirkon Ulkomaanavun Kenian maatoimisto

17.45


Poliitikkopaneeli: kansanedustaja Inka Hopsu (vihr), kansanedustaja Saara-Sofia Sirén (kok), kansanedustaja Anders Adlercreutz (rkp) ja kansanedustaja Jussi Saramo (vas)


Yleisökysymyksiä


18.30


Tilaisuus päättyy.


Tervetuloa mukaan!