Kirkon Ulkomaanapu ja Anwar Gargash Diplomatic Academy tiivistävät yhteistyötään

Kaksi miestä istuu pöydän takana allekirjoittamassa sopimusta. Pöydällä on kaksi kukkamaljakkoa ja taustalla näkyy seinän vieressä tuoleja.
AGDAn johtaja Nickolay Mladenov ja KUA:n varatoiminnanjohtaja Ikali Karvinen allekirjoittivat yhteisymmärrysmuistion Helsingissä Kirkkohallituksen tiloissa keskiviikkona 29. päivänä toukokuuta. Kuva: Antti Yrjönen / KUA

Kirkon Ulkomaanapu (KUA) ja Anwar Gargash Diplomatic Academy (AGDA) allekirjoittivat keskiviikkona 29. toukokuuta yhteisymmärrysmuistion keskinäisen yhteistyönsä pohjaksi. AGDA vierailee Suomessa tällä viikolla KUA:n kutsumana.

AGDA ON Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien vuonna 2014 perustettu akateeminen instituutti, jonka tehtävänä on vastata maan diplomaattien koulutuksesta. Yhteistyön odotetaan jatkossa liittyvän laajasti kehityspolitiikan, humanitaarisen avun ja kestävän kehityksen teemoihin. AGDA on esittänyt KUA:lle toiveen kouluttaa oppilaitaan erityisesti liittyen keskeisiin vahvuusalueisiinsa eli oikeuksiin rauhaan, laadukkaaseen koulutukseen ja kestävään toimeentuloon.

”AGDA:ssa missiomme on varustaa opiskelijamme niillä tiedoilla ja taidoilla, joita diplomaattiset johtotehtävät vaativat. Yhteisymmärryssopimus Kirkon Ulkomaanavun kanssa on esimerkki kumppaanuuksista, jotka ovat olennaisia rikastuttamaan akateemista ympäristöä globaalilla asiantuntemuksella ja edistämään kansainvälistä tutkimusyhteistyötä. KUA:n osaaminen kaikkein haavoittuvimmissa asemassa olevien ihmisten tukemisessa maailman hauraimmilla alueilla on korvaamaton. Heidän kokemus tulee vahvistamaan koulutustamme perustavanlaatuisesti, valmistaen tulevaisuuden diplomaatteja vastaamaan tämän vuosisadan globaaleihin haasteisiin”, sanoo AGDA:n pääjohtaja Nickolay Mladenov.

YHTEISTYÖ AGDA:N kanssa ei ole KUA:n ensimmäinen kumppanuus diplomaattien koulutuksessa. Osana laajaa yhteistyötään Suomen ulkoministeriön kanssa, KUA on työskennellyt pyydettäessä ministeriön kansainvälisten asioiden valmennuskurssin (Kavaku) tukena. Lisäksi KUA:n perustama Uskonnollisten ja perinteisten johtajien rauhanverkosto on vuodesta 2014 järjestänyt diplomaateille ja kansainväliselle yhteisölle rauhanrakentamiseen ja -prosesseihin liittyviä koulutuksia, erityisesti rauhanvälitystä.

KUA:n varatoiminnanjohtaja Ikali Karvisen mukaan diplomaattien tehtävä on haastava nykyhetkessä, jossa tarvitaan enenevästi globaaleja tietoja ja taitoja. Samalla vaatimus on myös ymmärtää paikallisia konteksteja syvällisesti, esimerkiksi Afrikassa.

”Valtioilla tulee jatkossakin olemaan keskeinen kumppanirooli kestävän kehityksen tukemisessa ja on hienoa, että KUA:n ammattitaidolla on kysyntää. Kiitämme AGDA:a arvokkaasta työstä kouluttaa diplomaatteja ratkaisemaan keskeisiä globaalin kehityksen haasteita maailman hauraimmissa paikoissa”, Karvinen sanoo.

Lisätietoja:

Varatoiminnanjohtaja Ikali Karvinen, ikali.karvinen@kirkonulkomaanapu.fi, puh. +358 40 509 8050