Kirkon Ulkomaanapu allekirjoitti yhteistyösopimuksen UNICEFn kanssa Jordaniassa

Ulkomaanavun Lähi-idän aluedustaja Miina Puntila allekirjoitti 9.9.2015 yhteistyösopimuksen UNICEF:n kanssa. Yhteistyösopimus koskee hanketta, jossa Ammanin ja Irbidin lääneissä järjestetään opetussuunnitelman ulkopuolista koulutusta, psyko-sosiaalista tukea sekä elämäntaitokoulutusta haavoittuville syyrialaispakolais- ja jordanialaislapsille ja nuorille.

Hanke kestää vuoden ja sen budjetti on 1,33 miljoonaa dollaria.

”Tämä sopimuksen aikaansaaminen oli työvoitto. Hanketta muotoiltiin yhdessä UNICEF:n kanssa useita kuukausia, mutta nyt tuntuu hyvältä. Tämä oli melkoinen työvoitto” kertoo Miina Puntila.

Ulkomaanavun Jordanian ohjelmapäällikkö Ala´a Ma`aytah tuumaa hankkeesta: ” Mielenkiintoisin osa hanketta on yhdistää koulutus ja psyko-sosiaalinen tuki lapsille ja nuorille, jotka ovat köyhistä perheistä ja virallisen koulutuksen ulkopuolella. 9500 lapselle syntyy mahdollisuus opiskella.”

Samalla hanke rakentaa paikallisten järjestöjen kapasiteettia niin, että he voivat jatkossa kehittää kestävää koulutussysteemiä syyrialaispakolaisille samoin kuin jordanialaisille. Ala´an mukaan hanke rakentaa harmoniaa syyrialaispakolaisten ja Jordanian kansalaisyhteiskunnan välillä”.

Teksti: Olli Pitkänen