Yhteisvastuukeräyksen televisiojumalanpalvelus Turun tuomiokirkossa

Yhteisvastuukeräys alkaa sunnuntaina 2.2.2020. Kirkon Ulkomaanavun työntekijä Binaya Acharya pitää jumalanpalveluksessa Turun tuomiokirkossa 2.2. klo 10 kolehtipuheen. Yle TV1 lähettää YV-messun suorana ja se on myös nähtävissä Yle Areenassa: https://areena.yle.fi/1-3757226.

Tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan vanhempia Suomessa ja ulkomailla. Kansainvälinen apu menee perille Kirkon Ulkomaanavun kautta, jonka humanitaarisen työn ydintehtäviä ovat perustarpeiden, toimeentulon ja koulutuksen varmistaminen katastrofien jälkeen.

YV-keräyksen esimerkkimaa on tänä vuonna Nepal, jossa Kirkon Ulkomaanapu auttaa maaseudulla asuvia naisia ja syrjäytettyjä ihmisiä. Joka kolmas nepalilainen lapsi käy töissä äärimäisen köyhyyden takia. Kirkon Ulkomaanapu tukee vanhempia parantamalla heidän elinolojaan ja auttamalla heitä kouluttamaan lapsiaan. Tämä tapahtuu tukemalla naisia pienyritysten perustamisessa sekä tarjoamalla opiskelijoille stipendejä, koulupukuja, oppimateriaaleja ja valmentavia kursseja.

https://www.turunseurakunnat.fi/tapahtumat/2020-02-02/messu

Lue lisää Yhteisvastuukeräyksestä: www.yhteisvastuu.fi