Humanitaarisen avun päivä: Ilmastonmuutos uhkaa ylikuormittaa humanitaarista sektoria

Ruokajakelu Etelä-Sudanissa. Kuva: ACT / Paul Jeffrey

Kansainvälisenä humanitaarisen avun päivänä 19. elokuuta kunnioitamme ihmisiä, jotka toimittavat elintärkeää hätäapua ympäri maailman. Avustustyötä tehdään usein karuissa ja vaarallisissa ympäristöissä. Tällä hetkellä ilmastonmuutos moninkertaistaa luonnonkatastrofien määrää ja niiden seurauksia. Tänä vuonna yksi jokaisesta 33 ihmisestä on humanitaarisen avun ja turvan tarpeessa.

Humanitaariset työntekijät tulevat jatkamaan työtään aikaan, jona ilmastonmuutos on noussut maailmanhistorian suurimmaksi uhkaksi. Ihmiskunta aiheuttaa globaaleja ympäristökriisejä aina luonnonresurssien ylikulutuksesta johtuvasta ilmastonmuutoksesta biodiversiteetin ja elinympäristöjen tuhoamiseen. Tämä on uhka ihmisoikeuksien toteutumiselle ja kaikelle elämälle planeetallamme. Ilmastonmuutos vaikuttaa kaikkiin, etenkin kaikkein haavoittuvimpiin yhteisöihin, joiden kanssa Kirkon Ulkomaanapu työskentelee.

Olemme sitoutuneet taistelemaan ilmastonmuutosta ja ympäristökriisejä vastaan sekä ohjelmiemme että toimintatapojemme kautta.

Jan De Waegemaeker – humanitaarisen avun asiantuntija
Aly Noyola Cabrera – ilmastotyön asiantuntija