Palvelemme

Kirkon Ulkomaanapu toteuttaa kahdeksan ajankohtaispäivää vuodessa eri hiippakunnissa.

Ajankohtaispäivät on suunnattu Ulkomaanavun työn tekijöille ja tukijoille – yhteyshenkilöille, seurakunnan kaikkien työalojen työntekijöille, luottamushenkilöille ja vastuutehtävissä oleville vapaaehtoisille. Voit osallistua siihen koulutukseen, jonka paikka ja aika sopii sinulle parhaiten.

Koulutuksesta saa ajankohtaista tietoa Kirkon Ulkomaanavusta sekä kansainvälisen diakonian sisältöjä ja valmiita toimintamalleja ja materiaaleja käytettäväksi omassa tehtävässään. Päivä vahvistaa kansainvälisen diakonian osaamista.

Ajankohtaispäivän ohjelma lähetetään sähköpostilla järjestävän hiippakunnan seurakuntiin sekä yhteyshenkilöille. Ohjelmat löytyvät myös Kirkon Ulkomaanavun verkkosivuilta noin kuukausi ennen koulutuspäivää. Koulutuspäivä on maksuton.

Lisätietoa: Nina Silander, seurakuntayhteyksien koordinaattori, 0400 801420, nina.silander(at)kua.fi

Ajankohtaispäivät 2020

30.1 Paimio, 4.2 Lahti, 27.2 Helsinki, 11.3 Imatra, 24.3 Kuopio, 1.4 Kalajoki, 15.9 Kerava ja 24.9 Muurame

Ajankohtaispäivien 2018 palaute

Vuonna 2018 ajankohtaispäiviä toteutettiin Kouvolassa, Riihimäellä, Turussa, Iisalmessa, Espoossa, Kemissä, Vantaalla ja Äänekoskella. Koulutuspäiviin osallistui yhteensä 282 Kirkon Ulkomaanavun työn tekijää ja tukijaa eri puolilta Suomea. Osallistujista noin puolet oli kirkon työntekijöitä. Puolet oli seurakuntien luottamushenkilöitä, vapaaehtoisia vastuunkantajia, kirkon alan opiskelijoita sekä muuten kansainvälisestä diakoniasta kiinnostuneita.

Eniten Ajankohtaispäivältä odotetaan tuoretta tietoa Kirkon Ulkomaanavun työstä sekä neuvoja ja vinkkejä jokapäiväiseen työhön Kirkon Ulkomaanavun esillä pitämiseksi. Monen toiveena oli innostua asiasta (yhä uudestaan).

Koulutuspäivien jälkeen kootun palautteen pohjalta Ajankohtaispäiviin kannattaa tulla jatkossakin!