Tee lahjoitus

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten lahjoitukseni auttaa köyhimpiä perheitä?

Lahjoituksesi auttaa ihmisiä siellä, missä hätä on suurin. Lahjoittaessasi köyhimmille perheille autat kehitysmaiden lapsia pääsemään kouluun, naisia saamaan itselleen ammatin ja kokonaisia perheitä turvaamaan toimeentulonsa. Näin saadaan aikaiseksi kestävää muutosta. Voit olla mukana katkaisemassa jopa sukupolvien ajan jatkuneen köyhyyden kierteen ja rakentaa oikeudenmukaisempaa maailmaa. Yhdessä luomme pohjaa pysyvälle muutokselle.

Katso miten ammattikoulutus on vaikuttanut Kongosta Ugandaan paenneen Jonaliesen elämään:

Lahjoituksesi avulla tuet heikossa asemassa olevia ihmisiä, esimerkiksi pakolaisia, yksinhuoltajaäitejä, nuoria, koulupudokkaita ja ilmastonmuutoksesta kärsiviä syrjäseutujen köyhiä perheitä. Toimimme maailman hauraimmissa maissa, kuten Etelä-Sudanissa, Syyriassa, Somaliassa ja Keski-Afrikan tasavallassa.

Millä tavoin lahjoitukseni auttaa katastrofien uhreja?

Lahjoituksesi avulla katastrofien ja kriisien keskellä elävät lapset ja perheet saavat välttämätöntä hätäapua. Eri puolilla maailmaa sodat ja luonnonmullistukset romahduttavat ihmisten elämän yhtäkkiä, varoittamatta, ja silloin aikaa ei ole hukattavaksi.

Lahjoittamalla katastrofien uhreille, autat perheitä hädän keskellä saamaan elintärkeää apua, kuten ruokaa, puhdasta vettä, suojaa ja lääkkeitä. Lahjoituksellasi voimme auttaa nopeasti katastrofin iskiessä. Nopea apu voi pelastaa ihmishenkiä.

Kuinka paljon lahjoituksestani menee avustustyöhön?

Lahjoitusvaroistamme 90 prosenttia käytetään avustustyöhön.

Lahjoittaessasi Kirkon Ulkomaanavulle voit olla huoletta. Olemme kaikessa toiminnassamme mahdollisimman kustannustehokkaita ja tähtäämme työssämme vaikuttavaan ja pitkäaikaiseen muutokseen. Myös tukitoimet ovat välttämättömiä, jotta voimme toimia tehokkaasti ja luotettavasti.

Varoista 10 prosenttia käytetään tukitoimintoihin, kuten välttämättömiin hallintokuluihin, varainhankintaan, viestintään sekä laadunvalvontaan. Näiden toimintojen ansiosta voit luottaa siihen, että apu tavoittaa sitä eniten tarvitsevat lapset ja perheet tehokkaasti.

 

Miten voin olla varma, että lahjoitukseni menee perille?

Pitkä kokemus, asiantunteva suunnittelu, säännöllinen seuranta ja arviointi sekä huolellinen riskinhallinta ovat luotettavan toimintamme perusta.

Hankkeemme suunnitellaan tarkasti paikallisyhteisön tarpeesta lähtien, ja jo suunnitteluvaiheessa kartoitetaan työhön liittyvät riskit. Valitsemme kumppanimme huolella sekä seuraamme säännöllisesti ja tarkasti hankkeiden edistymistä sekä varojen käyttöä.

Kirkon Ulkomaanapu on ensimmäisenä suomalaisena järjestönä saanut toimintamme laadusta kertovan kansainvälisen Core Humanitarian Standard (CHS) -sertifikaatin.

Kirkon Ulkomaanavulla on nollatoleranssi taloudellisiin väärinkäytöksiin. Tätä periaatetta tukevat tiukat talous- ja hankintaohjeistukset sekä tarkka riippumaton tilintarkastus ja oma sisäinen tarkastaja.

LAHJOITA NYT