Auta
Ukrainan lapsia

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten lahjoitukseni auttaa Ukrainan sotaa pakenevia?

Sinun ja muiden lahjoittajien tuella annetaan hätäapuna vettä, ruokaa ja suojaa. Lapsille tullaan järjestämään mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiä mahdollisimman pian.

Sota Ukrainassa on ajanut valtavan määrän ihmisiä pakolaisiksi. Tarjoamme tukemme kaikille konfliktia pakeneville, erityisesti kaikkein heikoimmassa asemassa oleville ja apua eniten tarvitseville. Käytännössä annettava apu on esimerkiksi vettä, ruokaa, saippuaa ja muita perustarvikkeita.

Pyrimme varmistamaan, että lapset voivat jatkaa koulunkäyntiä mahdollisimman pian myös kriisin keskellä. Koulu tuo lapsille turvallisuuden tunnetta ja antaa toivoa normaalista elämästä.

 

  • Tekstiviestilahjoitus:
    Lähetä tekstiviesti APU20 (20€) tai APU50 (50€) numeroon 16499
  • Mobilepay-lahjoitus:
    Lahjoita MobilePaylla numeroon 36263
  • Perinteinen tilisiirto:
    OP: FI08 5723 0210 0215 51, viitenumero: 2943

Kirkon Ulkomaanapu toimittaa yhdessä ACT Alliance -kumppaneidensa kanssa hätäapua sotaa pakeneville.

 

Miten voimme seurakunnissa auttaa?

Pyydämme seurakuntia myöntämään ylimääräisiä talousarviotukia, keräämään kolehteja sekä järjestämään lipaskeräyksiä, tukikonsertteja tai muita varainhankinnan tapahtumia Ukrainan hätäapuun.

Lue lisää täältä, miten voitte seurakunnissa auttaa.

Kuinka paljon lahjoituksestani menee avustustyöhön?

Lahjoitusvaroistamme 90 prosenttia käytetään avustustyöhön.

Lahjoittaessasi Kirkon Ulkomaanavulle voit olla huoletta. Olemme kaikessa toiminnassamme mahdollisimman kustannustehokkaita ja tähtäämme työssämme vaikuttavaan ja pitkäaikaiseen muutokseen. Myös tukitoimet ovat välttämättömiä, jotta voimme toimia tehokkaasti ja luotettavasti.

Varoista 10 prosenttia käytetään tukitoimintoihin, kuten välttämättömiin hallintokuluihin, varainhankintaan, viestintään sekä laadunvalvontaan. Näiden toimintojen ansiosta voit luottaa siihen, että apu tavoittaa sitä eniten tarvitsevat lapset ja perheet tehokkaasti.

 

Miten voin olla varma, että lahjoitukseni menee perille?

Pitkä kokemus, asiantunteva suunnittelu, säännöllinen seuranta ja arviointi sekä huolellinen riskinhallinta ovat luotettavan toimintamme perusta.

Hankkeemme suunnitellaan tarkasti paikallisyhteisön tarpeesta lähtien, ja jo suunnitteluvaiheessa kartoitetaan työhön liittyvät riskit. Valitsemme kumppanimme huolella sekä seuraamme säännöllisesti ja tarkasti hankkeiden edistymistä sekä varojen käyttöä.

Kirkon Ulkomaanapu on ensimmäisenä suomalaisena järjestönä saanut toimintamme laadusta kertovan kansainvälisen Core Humanitarian Standard (CHS) -sertifikaatin.

Kirkon Ulkomaanavulla on nollatoleranssi taloudellisiin väärinkäytöksiin. Tätä periaatetta tukevat tiukat talous- ja hankintaohjeistukset sekä tarkka riippumaton tilintarkastus ja oma sisäinen tarkastaja.

LAHJOITA NYT