Anna tytöille
mahdollisuus
koulutukseen

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten lahjoitukseni auttaa tyttöjä?

Sinun ja muiden lahjoittajien tuella tytöt saavat mahdollisuuden käydä koulua.

YK on huolissaan tyttöjen mahdollisuuksista unelmoida, ja siksi vuosittain lokakuun 11. päivänä vietetään kansainvälistä tyttöjen päivää. Tilannetta on entisestään synkentänyt koronaviruspandemia, joka on maailmanlaajuisesti esimerkiksi katkaissut monien lasten koulumatkan.

 

 • MobilePay-lahjoitus:
  Lahjoita MobilePaylla numeroon 59695
 • Tekstiviestilahjoitus:
  Lähetä tekstiviesti TYTTÖ (20€) numeroon 16499
 • Perinteinen tilisiirto:
  OP: FI08 5723 0210 0215 51, viitenumero: 6143

Lahjoituksesi avulla Kirkon Ulkomaanapu:

 • jakaa lapsille koulutarvikkeita ja koulupukuja
 • tukee vanhempien toimeentuloa, jotta lapsilla on mahdollisuus käydä koulua
 • tekee valistustyötä, missä vanhemmille kerrotaan, miten tärkeää lasten koulunkäynti on
 • rakentaa kouluja ja luokkahuoneita sekä hankkii liitutauluja, pulpetteja, oppikirjoja ja opetusmateriaaleja kouluihin

Kirkon Ulkomaanapu pyrkii varmistamaan, että lapset pysyvät koulussa ja oppiminen jatkuu. Kun koronapandemia on ohi, opintiensä päättävillä tytöillä on valmiudet toimeentulon hankkimiseen ja kyky olla aktiivisia toimijoita yhteisöissään.

Koulutetuilla naisilla on paremmat edellytykset tehdä ratkaisevia päätöksiä omasta elämästään, ja ammattiin kouluttautuneet nuoret naiset pääsevät kiinni työelämään ja toimeentuloon. Naisten koulutustasolla ja tuloilla on tuntuva vaikutus perheiden ja kokonaisten yhteiskuntien hyvinvointiin sekä lapsiavioliittojen vähenemiseen ja väestönkasvun tasoittumiseen.

Kuinka paljon lahjoituksestani menee avustustyöhön?

Lahjoitusvaroistamme 90 prosenttia käytetään avustustyöhön.

Lahjoittaessasi Kirkon Ulkomaanavulle voit olla huoletta. Olemme kaikessa toiminnassamme mahdollisimman kustannustehokkaita ja tähtäämme työssämme vaikuttavaan ja pitkäaikaiseen muutokseen. Myös tukitoimet ovat välttämättömiä, jotta voimme toimia tehokkaasti ja luotettavasti.

Varoista 10 prosenttia käytetään tukitoimintoihin, kuten välttämättömiin hallintokuluihin, varainhankintaan, viestintään sekä laadunvalvontaan. Näiden toimintojen ansiosta voit luottaa siihen, että apu tavoittaa sitä eniten tarvitsevat lapset ja perheet tehokkaasti.

 

Miten voin olla varma, että lahjoitukseni menee perille?

Pitkä kokemus, asiantunteva suunnittelu, säännöllinen seuranta ja arviointi sekä huolellinen riskinhallinta ovat luotettavan toimintamme perusta.

Hankkeemme suunnitellaan tarkasti paikallisyhteisön tarpeesta lähtien, ja jo suunnitteluvaiheessa kartoitetaan työhön liittyvät riskit. Valitsemme kumppanimme huolella sekä seuraamme säännöllisesti ja tarkasti hankkeiden edistymistä sekä varojen käyttöä.

Kirkon Ulkomaanapu on ensimmäisenä suomalaisena järjestönä saanut toimintamme laadusta kertovan kansainvälisen Core Humanitarian Standard (CHS) -sertifikaatin.

Kirkon Ulkomaanavulla on nollatoleranssi taloudellisiin väärinkäytöksiin. Tätä periaatetta tukevat tiukat talous- ja hankintaohjeistukset sekä tarkka riippumaton tilintarkastus ja oma sisäinen tarkastaja.

LAHJOITA NYT