Etelä-Sudanin ruokakriisi koettelee perheitä. Lahjoita ja auta perheitä turvaamaan ruoansaanti.

Etelä-Sudanin ruokakriisi

Yli 5,5 miljoonaa ihmistä elää nälänhädän partaalla sisällissodan runtelemassa Etelä-Sudanissa. Vakavasti aliravituista 860 000 on pieniä lapsia. Lahjoita ja auta hädänalaisia!

Lue lisää

Etelä-Sudanissa nälänhädän partaalla on yli 5,5 miljoonaa ihmistä 

Kirkon Ulkomaanapu hillitsee ruokapulaa

Kirkon Ulkomaanapu hillitsee Etelä-Sudanin ruokapulaa mm. antamalla maanviljelijöille viljelykoulutusta ja jakamalla heille siemeniä ja työkaluja sekä antamalla kalastajille kalastusverkkoja ja koukkuja sekä koulutusta. Lisäksi KUA tukee vaikeassa asemassa olevia perheitä, esimerkiksi yksinhuoltajaäitejä, jakamalla käteisavustuksia.

Etelä-Sudanin nälkäkriisin taustaa

Nälkäkriisi on seuraus Etelä-Sudanin pitkittyneestä sisällissodasta. Sen seurauksena YK helmikuussa 2017 julisti nälänhädän maan keskiosassa sijaitsevaan Unityn osavaltioon. Noin satatuhatta ihmistä oli vaarassa kuolla nälkään. Julistusta seurasi hätäapuoperaatio, jonka aikana alueelle tiputettiin ruoka-annospakkauksia Maailman ruokaohjelma helikoptereista. KUA tuki ruoka-apua katastrofirahastostaan.

Vaikka nälänhätä on virallisesti ohi, ei eteläsudanilaisten arki ole merkittävästi parantunut. Edelleen yli 5,5 miljoonaa ihmistä kärsii vakavasta ja akuutista ruokapulasta. Vakavasti aliravituista 860 000 on pieniä lapsia. Vuoden 2019 lopulla maata koetelleet rajut tulvat ja sateet ovat tuhonneet satoja ja entisestään pahentaneet maan ruokatilanneetta. Uhkana on jälleen uusi nälänhätä.

Lahjoita ja auta lapsia ja aikuisia hädässä!