Kirkon Ulkomaanapu auttaa lievittämään ruokapulaa Etelä-Sudanissa. Etelä-Sudanin nälänhätä uhkaa taas. Lahjoittamalla autat.

Etelä-Sudanin ruokakriisi

Yli 6 miljoonaa ihmistä elää nälänhädän partaalla sisällissodan runtelemassa Etelä-Sudanissa. Auta lapsia ja aikuisia hädässä!

Lue lisää

Etelä-Sudanissa nälänhädän partaalla on yli kuusi miljoonaa ihmistä. 

Kirkon Ulkomaanapu hillitsee ruokapulaa

Kirkon Ulkomaanapu hillitsee Etelä-Sudanin ruokapulaa mm. antamalla maanviljelijöille viljelykoulutusta ja jakamalla heille siemeniä ja työkaluja sekä kouluttamalla leivontaan, ruoan ja maitotuotteiden käsittelyyn. Lisäksi KUA tukee Etelä-Sudanissa rauhanprosesseja sekä koulutusta ja toimeentulomahdollisuuksia.

Taustaa

Ruokakriisi on seuraus Etelä-Sudanin pitkittyneestä konfliktista, jonka seurauksena YK helmikuussa 2017 julisti nälänhädän maan keskiosassa sijaitsevaan Unityn osavaltioon. Noin satatuhatta ihmistä oli vaarassa kuolla nälkään. Julistusta seurasi laajamittainen humanitaarinen operaatio, jonka aikana alueelle tiputettiin ruoka-annospakkauksia Maailman ruokaohjelma WFP:n helikoptereista. KUA tuki ruoka-apua katastrofirahastostaan. Kesäkuussa 2017 nälänhätä oli virallisesti ohi, mutta eteläsudanilaisten arki ei merkittävästi parantunut. Nyt uhkana on jälleen uusi nälänhätä.

Lahjoita ja auta lapsia ja aikuisia hädässä!