Testamentet är
ett vackert sätt att hjälpa

Testamentetärettvackertsätt atthjälpa

En bättre värld i arv

Vår dröm är att varje människa skulle ha möjlighet till ett människovärdigt liv där livets grundförutsättningar såsom rent vatten, tillräcklig näring, utkomstmöjligheter och skolgång, förverkligas. Otaliga är de familjer i utvecklingsländerna som drömmer om dessa möjligheter.

Genom att komma ihåg Kyrkans Utlandshjälp i ditt testamente är du med och förverkligar denna dröm och ser till att också de kommande generationernas livsvillkor förbättras. Redan en liten andel av din egendom har större betydelse för de allra fattigaste än du kanske kan föreställa dig.

Se ett kort klipp om testamentsdonationer (på finska).

Hur gör jag en testamentdonation?

Du kan kostnadsfritt beställa en testamentguide med information om hur man uppgör ett testamente och en donation i anslutning till det. Beställningen är konfidentiell och medför inga krav på dig.

Beställ den avgiftsfria testamentguiden

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Ta kontakt

Vi ger gärna tilläggsinformation i testamentfrågor.

Sofia Rindmar
Projekchef för testamentärenden
040 645 3468
sofia.rindmar@kua.fi

5 vanliga frågor om testamentsdonation

Det är inte svårt att upprätta ett testamente men det är dock viktigt att det uppfyller vissa formkrav. Här finner du fem vanliga frågor om testamentsdonation och svar på dem.

Nainen istuu pöydän äärellä kappelissa.

Testamentsgivaren berättar

Vad är det allra viktigaste för mig? Vilket avtryck vill jag lämna efter mig? Upprättandet av ett testamente kan innebära att vi ställs inför stora och existentiella frågor. Så var det med 55-åriga Aulikki Uusitalo.

En handling som bär

Med fjärilseffekten menar man hur något mycket litet, till exempel en fjärils vingslag, kan åstadkomma stora förändringar på andra sidan jorden. På samma sätt är det svårt att upptäcka eller förutse alla de effekter våra handlingar har.