Bildreportage

  • Så här når hjälpen fram till de orkandrabbade områdena i Haiti

    Orkanen Matthew förstörde skörden och orsakade en plågsam hungersnöd i det utfattiga Haiti i början av oktober. Bilderna visar hur Utlandshjälpens matförsändelser når de svåråtkomliga områdena som drabbats värst.

  • Tendelaskolan är hela bygdens stolthet

    Tendelaskolan ligger i förorten Mangina med 67 000 invånare. Byn ligger ca 30 kilometer väster om Beni, huvudstaden i provinsen Norra Kivu i nordöstra delen av Demokratiska republiken Kongo. I trakten finns många guldgruvor och det är en av orsakerna till att endast 40 % av barnen går i skola. I Tendelaskolan hoppas man kunna […]

  • Världens kvinnor

    De är i olika ålder, de har olika bakgrund och de hör till olika etniska grupper. De har ändå något gemensamt, nämligen ett mål. De vill lära sig läsa, bygga ett hem i stället för det som blivit förstört eller förtjäna pengar t.ex. genom att sälja honung, för att barnen skall kunna gå i skolan. Med anledning av internationella kvinnodagen presentererar Kyrkans Utlandshjälp tio starka kvinnor på olika håll i världen. Utlandshjälpen har stött var och en av dem så att de kunnat nå sitt mål. Kyrkans Utlandshjälp fortsätter att stödja hundratusentals kvinnor – varje dag.