Taakse jäivät armeijan lentokoneet, taistelujen äänet, koti ja koko elämä, kun Nidal Mustafa Al-Madrood lähti vaimonsa ja kuuden lapsensa kanssa Syyriasta kohti Jordaniaa. Nyt perhe asuu kahdessa parakissa pakolaisleirissä Pohjois-Jordaniassa. Huonekaluja on yksi: valkoinen muovituoli. Saadakseen ruokaa ja lämmitystä isän piti pantata vaimon korvakorut ja vihkisormus.
Filippiinien taifuuni jätti 600 000 peruskouluikäistä lasta ilman koulua rakennusten sorruttua myrskyssä. Kirkon Ulkomaanapu rakentaa 50 väliaikaista luokkahuonetta, jotta lasten koulunkäynti ei keskeytyisi liian pitkäksi aikaa. Auta Filippiinien lapset takaisin kouluun tekemällä lahjoitus tänään.
Jesse Kaikuranta perusti oman keräyskampanjan, jotta yhä useampi lapsi oppisi lukemaan ja kirjoittamaan pätevän opettajan avulla.
Väkivaltaisuudet Keski-Afrikan tasavallassa täyttävät jo etnisen puhdistuksen tunnusmerkit. Ainakin 700 000 ihmistä on paennut kodeistaan, ja pääkaupunki Banguin ympäristön pakolaisleireissä asuu 200 000 ihmistä. Samaan aikaan opettajat Nicolas Barren koulussa yrittävät pitää lapset kiinni arjessa. Opettajaharjoittelija Nadège Ngbo huolehtii päiväkoti-ikäisistä. Ulkomaanavun kouluissa Banguissa on noin 1100 lasta.
Pysy ajan tasalla ja tilaa uutiskirje!
Sähköposti-
osoitteeni:
 
Osallistu tapahtumiin
To 15.05.2014 klo 18:00 - 21:00
15.05.2014 Helsinki; Kale-klubi