Euroopan pakolaiskriisi

”Päästyämme turvaan saimme tietää, että saari oli Malta. Saaren asukkaat kohtelivat meitä tavattoman ystävällisesti. He sytyttivät nuotion ja kutsuivat meidät kaikki sen ääreen, sillä ilma oli kylmä ja oli alkanut sataa.”

Näin kuvaa Paavali haaksirikkoaan Välimerellä Apostolien teoissa matkalla Roomaan.Tänä vuonna jo yli 300 000 pakolaista ovat riskeeranneet henkensä paetessaan Välimeren yli. Tuhansille matka on ollut viimeinen. Laivamatkasta selvinneiden tulevaisuus ei ole kuitenkaan ollut niin toiveikas, kun ehkä kuvitelmat matkalle lähdettäessä ovat olleet.

Kirkon Ulkomaanavun tehtävänä on auttaa siellä, missä apua tarvitaan ja nyt keräämme lahjoituksia auttaaksemme pakolaisia Unkarissa, Serbiassa ja Kreikassa. Lahjoitusten avulla toimitamme hädänalaisimmille pakolaisille puhdasta vettä, hygieniatarvikkeita, lämpimiä vaatteita ja huopia. Lisäksi tarjoamme psykososiaalista tukea.

Kirkon Ulkomaanapu auttaa Euroopan pakolaisia kolmen sisarjärjestön kautta: Unkarissa Hungarian Interchurch Aidin, Serbiassa Philanthropyn ja Kreikassa International Orthodox Christian Charities -järjestön kanssa.

Kirkon Ulkomaanapu on aloittanut maanlaajuisen katastrofikeräyksen

Pyydämme ystävällisesti seurakuntaanne osallistumaan keräykseen kolehdein, katastrofi-lipaskeräyksellä sekä ylimääräisin talousarviotuin. Myös konsertit, myyjäiset, kirkkokahvien tuotot, vain mielikuvitus on rajana, kuinka voimme auttaa todella suuressa hädässä olevaa lähimmäistä.

Lahjoitukset, ylimääräiset kolehdit ja talousarviotuet jne. voi kohdentaa Kirkon Ulkomaanavun tilille:
Nordea IBAN FI33 1572 3000 5005 04. Viesti: Pakolaiskriisi/srk:n nimi

Lisätietoja keräyksestä: Katriina Kong, yhteyspäällikkö, seurakuntavarainhankinta, katriina.kong (at)kirkonulkomaanapu.fi, puh 040 647 2902 tai Nina Silander, seurakuntayhteyksien koordinaattori,
nina.silander(at)kirkonulkomaanapu.fi, puh. 0400 801 420

Auta Syyrian pakolaisia!