Ajankohtaispäivä Tuusula 5.2.2019

Lapset koulussa Keniassa Kalobeyen pakolaisasutusalueella. Kuva: Tiina Taavitsainen

Yhteisvastuu tukee lasten ja nuorten koulutusta katastrofialueilla

Aika: 5.2.2019 klo 10.00-15.00

Paikka: Tuusulan seurakuntakeskus, Rykmentintie 34, Tuusula

Ilmoittautuminen: 28.1.2019 mennessä tästä

Ohjelma:
Klo 10.00 Aamukahvi
Klo 10.30 Tervetuloa ja hartaus, Tuusulan srk ja Nina Silander, KUA
Klo 11.00 Koulutus tuo tulevaisuuden, KUA:n kenialaiset työntekijät (tulkkaus suomeksi)
Klo 12.30 Lounas ja kahvi
Klo 13.30 Minun tapani muuttaa maailmaa – Ideoita ja innostusta yhteisvastuuseen
Klo 14.15 Kymmenen kysymystä KUA:sta
Klo 14.45 Päivän päätös ja rukous, Sirpa Tirri ja Anssi Almgren, Espoon hpk:n tuomiokapituli
Klo 15.00 Hyvää kotimatka

Tilaisuudessa on mukana Kirkon Ulkomaanavun kenialaiset työntekijät Miriam Atonia ja John Bongei sekä seurakuntayhteyksien koordinaattorit Nina Silander ja Kaj-Mikael Wredlund.

Koulutuksesta saat tietoa Kirkon Ulkomaanavusta. Kuulet miten apu menee perille ja saat materiaalia kansainvälisen diakonian esillä pitämiseen eri-ikäisten parissa sekä innostusta tekoihin ihmisarvon puolesta.

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 60% käytetään katastrofiapuun kaikkein suurimmassa hädässä olevien ihmisten auttamiseen Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Miriam Atonia työskentelee KUA:n koulutuskoordinaattorina Turkanan maakunnassa Keniassa. Hän on  työskennellyt etenkin perheiden kanssa, jotta he lähettäisivät koulunsa keskeyttäneet lapsensa takaisin kouluun. Hän on myös mukana muun muassa tyttöjen mentoroinnissa ja opettajien koulutuksessa.

John Bongei työskentelee KUA:n humanitaarisena koordinaattorina Keniassa. Hän seuraa, arvioi ja raportoi kehitysyhteistyön ja humanitaarisen työn hankkeiden etenemistä. Hän tekee myös tilannearvioita ja varmistaa, että KUA:n rahoitus Keniassa kanavoidaan sinne, missä varoja eniten tarvitaan.

Sirpa Tirri ja Anssi Almgren toimivat Espoon hiippakunnan tuomiokapitulissa asiantuntijoina.

Nina Silander ja Kaj-Mikael Wredlund ovat Kirkon Ulkomaanavun seurakuntayhteyksien koordinaattoreita, joka tukevat ja kouluttavat seurakunnissa toimivia Kirkon Ulkomaanavun yhteyshenkilöitä sekä seurakuntia kansainvälisen diakonian toteuttamisessa.

Ajankohtaispäivä on suunnattu kaikille Kirkon Ulkomaanavun työn tekijöille ja tukijoille; Ulkomaanavun yhteyshenkilöille, seurakunnan kaikkien työalojen työntekijöille, luottamushenkilöille ja vastuutehtävissä oleville vapaaehtoisille, yhteisvastuukerääjille ja tukijoille sekä seurakuntalaisille.

Ajankohtaispäivä on maksuton, Kirkon Ulkomaanapu tarjoaa lounaan ja iltapäiväkahvit. Koulutuksen järjestää Kirkon Ulkomaanapu, Tuusulan seurakunta ja Espoon hiippakunta.

Lisätietoa: Nina Silander, seurakuntayhteyksien koordinaattori, nina.silander(at)kua.fi, p.0400 801420