Ajankohtaispäivä Seinäjoki 31.1.2019

Lapset koulussa Keniassa Kalobeyen pakolaisasutusalueella. Kuva: Tiina Taavitsainen

Yhteisvastuu tukee lasten ja nuorten koulutusta katastrofialueilla

Aika: 31.1.2019 klo 10.00-15.00

Paikka:Kirkonkrannin auditorio, Seinäjoki, Ala-Kuljun katu 1 (sisäänkäynti D-rapusta)

Ilmoittautuminen: 23.1.2019 mennessä tästä

Ohjelma:
Klo 10 aamukahvi
Klo 10.30 Tervetuloa ja hartaus, Seinäjoen srk ja Nina Silander
Klo 11.00 Koulutus tuo tulevaisuuden, KUA:n kenialaiset työntekijät (tulkkaus suomeksi)
Klo 12.30 Lounas ja kahvi
Klo 13.30 Opintomatkalla näin miten apu on mennyt perille Keniassa, Pete Ketola, Seinäjoen srk
Klo 14.00 Oikeus laadukkaaseen koulutukseen, mitä siihen tarvitaan?, Tomi Järvinen, KUA:n kansainvälisen työn johtaja
Klo 14.30 Mikä tekee KUA:n työstä kansainvälistä diakoniaa,  Nina Silander
Klo 14.50 Päivän päätös, Johanna Korkeaniemi, Lapuan hpk:n tuomiokapituli

Tilaisuudessa on mukana Kirkon Ulkomaanavusta kansainvälisen työn johtaja Tomi Järvinen ja seurakuntayhteyksien koordinaattori Nina Silander sekä KUA:n kenialaiset työntekijät Miriam Atonia ja John Bongei.

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 60% käytetään katastrofiapuun kaikkein suurimmassa hädässä olevien ihmisten auttamiseen Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Kuulet miten apu menee perille ja saat tietoa ja innostusta Yhteisvastuun toteuttamiseen ja tekoihin ihmisarvon puolesta.

Miriam Atonia työskentelee KUA:n koulutuskoordinaattorina Turkanan maakunnassa Keniassa. Hän on  työskennellyt etenkin perheiden kanssa, jotta he lähettäisivät koulunsa keskeyttäneet lapsensa takaisin kouluun. Hän on myös mukana muun muassa tyttöjen mentoroinnissa ja opettajien koulutuksessa.

John Bongei työskentelee KUA:n humanitaarisena koordinaattorina Keniassa. Hän seuraa, arvioi ja raportoi kehitysyhteistyön ja humanitaarisen työn hankkeiden etenemistä. Hän tekee myös tilannearvioita ja varmistaa, että KUA:n rahoitus Keniassa kanavoidaan sinne, missä varoja eniten tarvitaan.

Tomi Järvinen on  Kirkon Ulkomaanavun kansainvälisen työn johtaja, hän vastaa kehitysyhteistyön ja humanitaarisen avun johtamisesta.

Nina Silander on Kirkon Ulkomaanavun seurakuntayhteyksien koordinaattori, joka tukee ja kouluttaa seurakunnissa toimivia Kirkon Ulkomaanavun yhteyshenkilöitä sekä seurakuntia kansainvälisen diakonian toteuttamisessa.

Pete Ketola ja Johanna Korkeaniemi olivat lokakuussa 2018 KUA:n opintomatkalla Keniassa. He tapasivat KUA:n paikallisia työntekijöitä, opettajia ja KUA:n kouluissa käyviä lapsia. Pete ja Johanna näkivät miten apu muuttaa ihmisten elämää Kenian köyhimmillä alueilla.

Ajankohtaispäivä on tarkoitettu kaikille KUA:n työn tekijöille ja tukijoille: seurakunnan kaikkien työalojen työntekijöille, luottamushenkilöille ja vastuutehtävissä oleville vapaaehtoisille, yhteisvastuun vapaaehtoisille (myös uusien innostamiseen) ja lahjoittajille sekä seurakuntalaisille.

Ajankohtaispäivä on maksuton, Kirkon Ulkomaanapu tarjoaa lounaan ja iltapäiväkahvit. Koulutuksen järjestää Kirkon Ulkomaanapu, Seinäjoen seurakunta ja Lapuan hiippakunta.

Lisätietoa: Nina Silander, seurakuntayhteyksien koordinaattori, nina.silander(at)kua.fi, p.0400 801420

Ohjelmamuutokset mahdollisia.