Ajankohtaispäivä Lahti 4.2.2020

Vanhemmat ja kaksi lasta istuvat viljavaraston edessä.
Parbati Rai hankkii perhelleen toimeentuloa tekemällä bambusta jakkaroita. Parbatin ja hänen miehensä Naryan perheen taloudellinen tilanne on parantunut ja yhteisillä tuloilla pystytään turvaamaan 7-vuotiaan Sishirin, 10-vuotiaan Shilpan ja kahden teini-ikäisen lapsen koulutus. Kuva: Tatu Blomqvist

Yhteisvastuu tukee vanhemmuutta katastrofien keskellä, esimerkkinä Nepal

Aika: 4.2.2020 klo 10.00 – 15.00
Paikka: Launeen kirkko, Tapparakatu 22, Lahti
Ilmoittautuminen: 27.1.2020 mennessä tästä linkistä

Ohjelma (muutokset mahdollisia)

10.00 Aamumessu kirkossa

Kirkkokahvit 

11.30 Kirkon Ulkomaanapu ja Yhteisvastuu:  apu mene perille, Nina Silander

11.45  Yhteisvastuu tukee katastrofeissa, esimerkkinä vanhemmuuden tukeminen Nepalissa.
Mr. Binaya Acharya  Nepalista. Tulkkaus suomeksi.

13.00 Lounas + kahvi

13.45 Onko Kirkon Ulkomaanapua ilman seurakuntia? – KUA:n taloudellinen perusta, Tuulia Kokkonen

14.30 Kysymyksiä ja vastauksia: Kysy Kirkon Ulkomaanavusta mitä haluat! Antti Laine, Tuulia Kokkonen, Binaya Acharya ja Nina Silander

15.00 Kiitos ja turvallista kotimatkaa

Yhteisvastuu 2020 –keräyksen vieraaksi saapuu Binaya Acharya Nepalista

Tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksen esimerkkimaana on Nepal. Kirkon Ulkomaanavun vieraaksi Nepalista saapuu ohjelman laatukoordinaattori Binaya Acharya.

Binaya Acharya vastaa Nepalin maaohjelman vastuullisuudesta sekä suunnittelee ja valvoo Kirkon Ulkomaanavun hankkeita yhdessä kumppanijärjestöjen kanssa. Nepalin syrjäisen maaseudun kehittäminen on Binayalle tärkeä aihe ja hän on suorittanut maaseudun kehittämisen tutkinnon (Master´s Degree in Rural Development).

Yhteisvastuu 2020 –kampanjan teemana on vanhemmuuden tukeminen.

”Nepal on hyvin köyhä maa ja sen vuoksi joka kolmas lapsi joutuu osalliseksi lapsityöhön ja jopa 80% alle 14-vuotiasta kärsii kotiväkivallasta. Vanhemmuuden tukeminen Nepalissa on tärkeä aihe”, Binaya sanoo.

Toimeentulomahdollisuuksien puute ajaa monet nepalilaiset siirtotöihin ulkomaille. Työ ulkomailla on usein raskasta sekä lähtijälle että myös kotiin jäävälle perheelle. Yhteisvastuukampanjan Nepal-dokumenteissa esiin nousevat sekä siirtotyön haasteet että naisen asema Nepalissa.

”Osallistuminen Yhteisvastuukeräykseen on minulle hieno mahdollisuus. Odotan innolla, että pääsen tapaamaan ja kiittämään suomalaisia, jotka osallistuvat kampanjaan ja tuovat hymyn ihmisten kasvoille Nepalissa.”

Binaya Acharya vierailee Suomessa 28.2. – 6.2.2020

Kirkon Ulkomaanavun työntekijät mukana Lahdessa:

Mr. Binaya Acharya työskentelee KUA:n Nepalin toimistossa ja seuraa hankkeiden vaikuttavuutta.
Tuulia Kokkonen on yhteyspäällikkö ja pappi, hän vastaa seurakuntayhteyksistä, talousarviotuista ja toimii teologisena osaajana.
Antti Laine on vanhempi asiantuntija, joka vastaa yhteyksistä globaaleihin ekumeenisiin kumppaneihin ja toimii teologisena osaajana.
Nina Silander toimii seurakuntayhteyksien koordinaattorina,  hän tukee ja kouluttaa yhteyshenkilöitä kansainvälisen diakonian toteuttamisessa.

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 60% käytetään katastrofiapuun kaikkein suurimmassa hädässä olevien ihmisten auttamiseen Kirkon Ulkomaanavun kautta. Vuonna 2020 esimerkkikohteena on Nepal.

Lahdessa kuulet miten apu menee perille ja saat tietoa ja innostusta Yhteisvastuun toteuttamiseen ja tekoihin ihmisarvon puolesta.

 

Ajankohtaispäivä on suunnattu kaikille Kirkon Ulkomaanavun työn tekijöille ja tukijoille; Ulkomaanavun yhteyshenkilöille, seurakunnan kaikkien työalojen työntekijöille, luottamushenkilöille ja Yhteisvastuun vapaaehtoisille.

Ajankohtaispäivä on maksuton. Kirkon Ulkomaanapu tarjoaa lounaan ja kahvit.

Tilaisuuden järjestävät Kirkon Ulkomaanapu, Tampereen hiippakunta ja Launeen seurakunta.

Lisätietoja: nina.silander(at)kua.fi, p.0400 801420