Vuohenhoitajasta koululaiseksi

Qalba sininen reppu selässään Qalba sininen reppu selässään

Marsabitin alueella Keniassa lukuisat lapset ovat koulun ulkopuolella. Lasten vastuulla on usein perheen kotieläimistä huolehtiminen, minkä vuoksi koulunkäyntiin ei ole aikaa. Yksi tällaisista lapsista oli Qalba. Hän hoiti perheen vuohia ja kameleita.

Koulutuksen avulla ylös köyhyydestä

Käännekohta Qalban elämässä oli, kun hän pääsi osallistumaan lyhyelle koulukurssille. Oppitunneilla opettajat kertoivat koulun antamista mahdollisuuksista. Vaikka kotieläimistä huolehtiminen oli tärkeää, Qalba koki, että hän voisi koulutuksen avulla nostaa perheen köyhyydestä. Hän päätti yrittää päästä kouluun kokoaikaisesti.

”Yritin kovasti vakuuttaa vanhempani päästämään minut kouluun, mutta he kieltäytyivät”, Qalba kertoo.

Qalba ei luopunut koulu-unelmasta

Vanhemmat pojat kertoivat Qalballe järjestöstä, joka auttoi lapsia pääsemään kouluun. Qalba tiesi etteivät vanhemmat olisi antaneet lupaa, joten hän päätti mennä yksin koululle ja rekisteröi itsensä. Koululta Qalba sai rehtorin mukaansa vanhempien luokse. Qalba ja rehtori saivat yhdessä vakuutettua vanhemmat koulunkäynnin tärkeydestä.

Nyt Qalba käy neljättä luokkaa. Hän sai koulunkäynnin tueksi repun, koulukirjoja ja kynän. Hitaasti, mutta varmasti Qalba kirii luokkatovereitaan kiinni opinnoissa.

Sinä voit muuttaa lapsen elämän suunnan

Kirkon Ulkomaanapu tekee Masarbatin alueella työtä sen eteen, että jokaisella lapsella olisi oikeus käydä koulua.  Kuukausilahjoittajiemme tuella yhä useampi lapsi pääsee kouluun, saa laadukasta opetusta, pystyy tavoittelemaan unelmiaan ja elämään hyvää elämää.

Liity sinäkin kuukausilahjoittaksi jo tänään.

Liity
kuukausilahjoittajaksi


Lue lisää tarinoita