Vain miehet
voivat rakentaa?

Vainmiehetvoivatrakentaa?

Gloria haluaa olla esimerkki muille naisille

Rakentajan ammatti on perinteisesti nähty kuuluvan miehille. Gloria ei kuitenkaan anna stereotypian kahlita itseään, vaan hän kokee voivansa työskennellä siinä missä miehetkin.

Gloria asuu Bidi Bidin pakolaisalueella Ugandassa. Kuten valtaosalla alueen asukkaista, myös 19-vuotiaan naisen juuret ovat sisällissodan repimässä Etelä-Sudanissa.

Vanhoilla kotiseuduilla väkivaltaisuudet eivät rajoittuneet vain asejoukkojen välisiksi taisteluiksi, vaan siviilit joutuivat usein sijaiskärsijöiksi. Joukkomurhat ja raiskaukset olivat yleisiä. Gloriakin on menettänyt vanhempansa ja paennut yhdessä pikkuveljensä kanssa rajan yli. Pakolaisalueella he ovat päässeet asumaan sijaisperheen kanssa.

Vaikka Gloria on ehtinyt käydä Kirkon Ulkomaanavun tukemaa rakentajakoulutusta vasta muutaman päivän, levittää hän jo varmoin ottein laastia tiilten väliin.

”Haluan omalla esimerkilläni näyttää, että rakentajan ammatti on myös naisille”, Gloria kertoo.

Gloria on onnellinen koulupaikastaan Ugandassa, vaikkakin kovia kokenut kotimaa on yhä vahvasti hänen mielessään. Gloria haluaa jonain päivänä vielä palata kotiin ja auttaa uusilla taidoilla kotimaan uudelleenrakennusta.

”Haaveeni on rakentaa kouluja ja koteja orvoille”, Gloria toteaa.

Nuori nainen keskellä rakennustyömaata

Sinä voit auttaa Glorian kaltaisia nuoria saamaan koulutuksen

Pakolaisalueella monet haaveilevat ammattikoulutuksesta, mutta mahdollisuuksia ei ole riittänyt kaikille. Ammattikoulutuksen avulla vaikeuksia kokeneille alueille saadaan tarvittavia taitoja ja samalla nuoret saavat kunnon otteen elämästä.

Liity
kuukausilahjoittajaksi