HYVÄÄ
ISTUTTAMASSA

HYVÄÄISTUTTAMASSA

Puiden istutus tuo perheelle tuloja

Sen jälkeen, kun Charity ja yli 225 000 muuta Etelä-Sudanista paennutta ovat asettuneet asumaan Bidi Bidin pakolaisalueelle Ugandaan, paljon puuta on hakattu polttopuiksi.

Charity kaivaa maata ja istuttaa syntyneeseen kuoppaan tiikkipuun taimen. Viiden lapsen äiti saa paljon kaivattuja tuloja puiden istuttamisesta. Charityn perhe elää niukkaa elämää, mutta puunistutuksesta saatujen ansioiden avulla perhe on saanut hankittua perustarvikkeita.

”On tärkeää istuttaa puita kaadettujen tilalle”, Charity toteaa. Nämä hennot taimet kasvavat vielä jonain päivänä vankoiksi puiksi. Puista on paljon hyötyä Pohjois-Ugandan kuivassa maastossa. Kun myrskytuulet puhaltavat, suojaavat puut rakennuksia. Auringon porottaessa ne tarjoavat suojaa läkähdyttävään kuumuuteen. Mangot ja jakkihedelmät ovat tärkeä lisä köyhien perheiden ruokapöytään.

Ympäristön puolesta puhuvat myös Charityn omat lapset, jotka kertovat vanhemmilleen puiden merkityksestä sekä niiden tuomista hyödyistä. Neljä lapsista käy Luziran peruskoulua, jonka Kirkon Ulkomaanapu on rakentanut.

Tiikkipuita

Yhdessä voimme saada hyvää versomaan

Lahjoittajien tuella Kirkon Ulkomaanapu on rakentanut Bidi Bidin pakolaisalueelle 27 luokkahuonetta. Lisäksi 108 opettajaa on saanut opetusmateriaalia ja 1 458 oppilasta koulutarvikkeita. 400 haavoittuvassa asemassa olevaa perhettä on ansainnut rahaa istuttamalla puita.

Nämäkään positiiviset käänteet eivät olisi olleet mahdollisia ilman lahjoittajiamme.

Liity
kuukausilahjoittajaksi