Mosambikiin iskenyt hirmumyrsky yksi pahimmista luonnonkatastrofeista vuosikymmeniin

Kaksi lasta kulkee telttojen välissä.

Tulvat veivät mennessään kaiken

MOSAMBIK. Maaliskuussa 2019 voimakas hirmumyrsky Idai iski Mosambikiin ja sen naapurimaihin Zimbabween ja Malawiin. Myrsky oli yksi pahimmista vuosikymmeniin. Sitä seuranneet rankkasateet aiheuttivat laajoja ja tuhoisia tulvia. Satoja ihmisiä menehtyi. Kymmenet tuhannet menettivät kotinsa. 

Moni perhe menetti katastrofissa kaiken: kotinsa, satonsa ja toimeentulonsa. Yksi heistä on Amelia Tausene, 35. Hän on kotoisin alueelta, johon myrsky iski pahiten.

Myrskyn jälkeen rankkasateet kestivät päiviä ja veden pinnan noustessa hälyttävän korkeaksi Amelia ja hänen perheensä kiipesivät kotitalonsa katolle. Perhe vietti neljä päivää tulvan saartamana katolla.

”Pahinta oli jatkuva nälkä. Emme pystyneet ajattelemaan muuta, kuin hengissä pysymistä”, Amelia kertoo.

Amelian perhe sai toimeentulonsa viljelemällä riisiä ja maissia. Tulvat veivät heiltä kaiken: kodin ja sadon, ja sen mukana koko perheen toimeentulon.

”Tämä on kaikki, mitä minulla on jäljellä”, Amelia sanoo osoittaen tuhoutunutta taloaan ja yhä osittain veden alla olevaa maissipeltoaan.

”En tiedä mitä tehdä.”

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi ja auta Amelian perheen kaltaisia perheitä, joilta katastrofi on vienyt kaiken.

Kuukausilahjoittajana autat siellä, missä hätä on suurin

Kuukausilahjoittajiemme ansiosta pystymme auttamaan nopeasti katastrofin iskiessä siellä, missä hätä on suurin. Katastrofitilanteessa hätäavun käynnistäminen mahdollisimman nopeasti on elintärkeää. Katastrofiavun kuukausilahjoittajana autat perheitä saamaan välttämätöntä hätäapua muun muassa ruokaa, puhdasta vettä, lääkkeitä, huopia ja suojaa.

Tee tärkeä teko ja liity kuukausilahjoittajaksi!


Lue lisää tarinoita