Mosambikiin iskenyt hirmumyrsky yksi pahimmista luonnonkatastrofeista vuosikymmeniin

Moni perhe menetti kaiken rajun hirmumyrskyn ja tulvien seurauksena Mosambikissa.

Tulvat veivät mennessään kaiken

Voimakas hirmumyrsky Idai iski Mosambikiin ja sen naapurimaihin Zimbabween ja Malawiin maaliskuun puolessa välissä. Myrsky on yksi pahimmista vuosikymmeniin. Sitä seuranneet rankkasateet aiheuttivat laajoja ja tuhoisia tulvia. Satoja ihmisiä menehtyi. Lähes kaksi miljoonaa on yhä hätäavun tarpeessa ja yli puolet heistä on lapsia.

Moni perhe menetti katastrofissa kaiken: kotinsa, satonsa ja toimeentulonsa. Yksi heistä on Amelia Tausene, 35. Hän on kotoisin alueelta, johon myrsky iski pahiten.

Myrskyn jälkeen rankkasateet kestivät päiviä ja veden pinnan noustessa hälyttävän korkeaksi Amelia ja hänen perheensä kiipesivät kotitalonsa katolle. Perhe vietti neljä päivää tulvan saartamana katolla.

”Pahinta oli jatkuva nälkä. Emme pystyneet ajattelemaan muuta, kuin hengissä pysymistä”, Amelia kertoo.

Amelian perhe sai toimeentulonsa viljelemällä riisiä ja maissia. Tulvat veivät heiltä kaiken: kodin ja sadon, ja sen mukana koko perheen toimeentulon.

”Tämä on kaikki, mitä minulla on jäljellä”, Amelia sanoo osoittaen tuhoutunutta taloaan ja yhä osittain veden alla olevaa maissipeltoaan.

”En tiedä mitä tehdä.”

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi ja auta Amelian perheen kaltaisia perheitä katastrofien keskellä.

Kuukausilahjoittajana autat siellä, missä hätä on suurin

Kirkon Ulkomaanapu auttaa toimittamaan Mosambikin hirmumyrskyn uhreille hätäapua: ruokaa, puhdasta vettä ja suojaa.

Koska hirmumyrsky iski juuri ennen sadonkorjuun alkua ja tuhosi valtaosan sadosta, ihmiset tulevat tarvitsemaan apua vielä pitkään.

Kuukausilahjoittajiemme ansiosta pystymme auttamaan nopeasti katastrofin iskiessä siellä, missä hätä on suurin. Katastrofitilanteessa hätäavun käynnistäminen mahdollisimman nopeasti on elintärkeää.

Tee tärkeä teko ja liity kuukausilahjoittajaksi!