Ammattikoulutus on slummissa asuvalle nuorelle yksinhuoltajaäidille uusi mahdollisuus

Nalumarisi Shariman nauraa.
Nalumarisi, 23, iloitsee kampaajaksi valmistumistaan. Hän on yksi lähes sadasta KUA:n ammattikurssilta valmistuneesta slumminuoresta.

Ugandan suurin slummi, Katwe, on tunnettu rikollisuudesta, prostituutiosta ja terroristiryhmien rekrytoinneista. KUA:n ammattikurssilta valmistunut yksinhuoltajaäiti Nalumarisi Shariman, 23, todistaa, että vaikea lapsuus ja nuoruus eivät ole esteenä sille, mitä elämässä voi saavuttaa.

Likavesi virtaa kapeissa kanaaleissa ja ihmiset asuvat hökkeleissä mutaisten kujien varrella. Tunnelma Ugandan pääkaupungissa sijaitsevan Katwen slummin keskusaukealla on kuitenkin riemukas, kun lähes sata slumminuorta juhlistaa ammattiin valmistumistaan.

Yksi heistä on kampaajaksi opiskellut 23-vuotias Nalumarisi Shariman.

Nuoren naisen elämässä on ollut vähän aihetta juhlaan. Hänen vanhempansa kuolivat hänen ollessaan lapsi ja hän joutui siirtymään perheestä toiseen. Täytettyään 18 nuori nainen lähti Dubaihin ryhtyäkseen kotiapulaiseksi, mutta luvattu työ osoittautuikin huijaukseksi ja hänet pakotettiin prostituutioon. Lopulta hän tuli pidätetyksi ja palautetuksi kotimaahansa.

Palattuaan Ugandaan Nalumarisi tajusi olevansa raskaana.

”Tuntui siltä kuin kaikki toivo onnellisesta elämästä olisi menetetty”, hän kertoo.
Nuoren naisen elämä koki täyskäännöksen hänen tullessa valituksi KUA:n tukemalle ammattikurssille. Kampaajan ammatti tuntui Nalumarisista omalta, sillä siinä hän pääsisi käyttämään sekä päätään että käsiään.

Liity kuukausilahjoittajaksi ja auta köyhiä nuoria opiskelemaan itselleen ammatti.

Lapsen koulunkäynti nuoren äidin toiveena

Ammattikurssilla Nalumarisi oli yksi luokkansa parhaista.

”Uuden oppiminen ja koulutuksen aikana saamani kannustava palaute antoivat toivoa”, Nalumarisi kertoo. Ammattikoulutuksen ansiosta hän pystyy ansaitsemaan elantonsa ja huolehtimaan pienestä lapsestaan.

Nuoren äidin toiveena on perustaa oma yritys, jotta hän voi tulevaisuudessa lähettää lapsensa kouluun. Monet slummin lapsista eivät käy lainkaan koulua.

Liittymällä kuukausilahjoittajaksi tuet Nalumarisin kaltaisia nuoria, jotka vaikeista taustoistaan huolimatta haluavat rakentaa itselleen ja perheelleen paremman tulevaisuuden.

Liity kuukausilahjoittajaksi jo tänään


Lue lisää tarinoita