Materiaalit

Suvivirsi-nuotit

Timo Lehtovaara on tehnyt Kirkon Ulkomaanavulle uuden sovituksen Suvivirrestä. Sovitus löytyy niin suomeksi kuin ruotsi ja voitte oman maun mukaan muuttaa sovitusta juuri teidän näköiseksenne Suvivirreksi. Voit tulostaa nuotit kuorollesi, kirkkokuorollesi tai seurakunnallesi veloituksetta alla olevasta linkistä.

SUVIVIRSI                BLOMSTERTID

Muut Suvivirren materiaalit

Suvivirren messukaava

Suvivirsi soikoon!

Messukaavan on toteuttanut Joroisten seurakunnan kanttori Tuula Teittinen-Kauhanen ja vs. kappalainen Anu Ylitolonen. Jokainen laulu messun kaavassa on ehdotus. Kukin seurakunta voi rakentaa messusta näköisensä ja omiin tarpeisiinsa sopivan. Olennaista on, että suvivirsi soi!

Suvivirsi-messu voidaan toimittaa Suvivirren sunnuntaina 28.5.2017. Messukaava muokkautuu näppärästi myös kesän ajan kirkkohetkiin ja jumalanpalveluksiin. Musiikkia voivat yhteislaulun lisäksi rikastuttaa kuorot, lauluryhmät ja muusikot. Rajoja ei ole.

”Suvivirsi-messu on myös mahdollisuus jakamiseen. Omastamme jakamalla mahdollistamme paremman tämän päivän ja huomisen sisarillemme ja veljillemme maailmalla”, toteaa Suvivirsi-messun toteuttaneet Anu ja Tuula. Kolehti kerätään messussa Kirkon Ulkomaanavun työlle.

Messukaavan voit ladata omalle koneellesi tästä Suvivirren messukaava 2017

 

Saarnajuuria Suvivirren sunnuntaihin

Joh. 7: 37-39

Juhlan suurena päätöspäivänä Jeesus nousi puhumaan ja huusi kovalla äänellä: ”Jos jonkun on jano, tulkoon minun luokseni ja juokoon! Joka uskoo minuun, ’hänen sisimmästään kumpuavat elävän veden virrat’, niin kuin kirjoituksissa sanotaan.” Tällä Jeesus tarkoitti Henkeä, jonka häneen uskovat tulisivat saamaan. Vielä ei Henki ollut tullut, koska Jeesusta ei vielä ollut kirkastettu.

Pyhä Henki ja nollasummapeli                          

Matemaattinen totuus on, että kun helmitaulussa yksi helmi siirretään, se on toisesta rivistä pois. Puhutaan nollasummapelistä; yhden ansio on toisen tappio, kun jaettavaa resurssia on rajallisesti. Tiettyjen asioiden kohdalla näin onkin. Esimerkiksi luonnonvarat eivät ole loputtomia.

Nyt Jeesus sanoo, että kun yksi saa vettä, se ei ole muilta pois. Päinvastoin, tästä yhdestä tulee elävän veden lähde. Pyhä Henki voi vaikuttaa ihmisessä sellaista, mikä murtaa matemaattisen ajatuksen elämästä nollasummapelinä. Jumalan antama hyvä ei pysy ihmisen sisällä vakiona vaan alkaa kasvattaa ihmisessä uutta hyvää. Tätä hyvää ihminen voi jakaa, eikä se vähene itseltä.

Suvivirsi on monelle suomalaiselle symboli jostain kauniista, lämpimästä ja kesäisestä. Sen sanat ovat upea muistutus kaikesta siitä hyvästä, mitä Jumala elämään antaa. Voisiko Pyhä Henki vaikuttaa sen kautta ihmisessä niin, että hän jakaisi siitä hyvästä, jota hänellä on? Näetkö itsessäsi Jumalan hyvyyden, elävän veden virtaa?

Lennokit

lennokit
Lintulennokit

Nämä lennokit on tarkoitettu kouluille, rippikouluille ja kaikille Suvivirsi-lennokeista kiinnostuneille. Lennokit ovat tehty A3-kokoon, mutta voit tulostaa ne A4-koossa. Lintukuviota voi käyttää myös muussa tapahtumamarkkinoinnissa.

Kasvomaalaussabluunat

sabluunaSuvivirsi-kasvomaalaussabluunat

Suvilinnun kasvomaalaus-sabluunat ovat tarkoitettu Suvivirsi-tapahtumissa käytettäväksi lapsien ja miksei vähän isompienkin kasvomaalauksia varten. Varaa maalausta varten kasvovärejä (löytyy Suvilinnun väreissä monesta kaupasta) sekä musta kajaalikynä jalkoja ja silmää varten.

Julisteet

 linnut1

Suvivirsi-juliste1

linnut2

Suvivirsi-juliste2

Suvivirsi-julisteita on tarkoitettu käytettäväksi tapahtumienne markkinointiin ja näkyvyyden kasvattamiseksi. Jos tarvitset muuta muita kuvia tai markkinointia auttavaa materiaalia, ota reilusti yhteyttä sähköpostitse suvivirsi(at)kirkonulkomaanapu.fi.

Suvivirren sunnuntain materiaalia

Sarjakuva saarnajuureksi

Suvivirren_sunnuntain_saarnajuuri