Keräyksen kohde

Suvivirsi auttaa pakolaisia ja köyhiä ugandalaisia koulutielle.

Vuoden 2017 Suvivirsi-keräyksen kohde on Uganda.

Laula koulutusta lapsille

Suvivirsi-keräys on jälleen täällä. Laulu yhdistää meidät toisiimme kuin silta yli synkän virran. Se tuo meidät lähemmäksi vieressämme istuvaa laulajaa ja myös tuhansien kilometrien päässä asuvia pakolaislapsia ja -nuoria.

Tänä vuonna keräyskohteemme on Uganda ja erityisesti Ugandassa asuvat nuoret pakolaiset. Onnea on saada laulaa. Onnea on kerätä varoja, jotta kuvissa olevat lapset pääsevät koulutielle. Siksi meillä on Suvivirsi-keräys. Rakennamme yhdessä uutta ja parempaa tulevaisuutta, jossa yhä useampi lapsi ja nuori pääsee kouluun – ja kesälomalle. Me voimme rakentaa tulevaisuutta, joka on täynnä oppimisen iloa.

Kun osallistut keräykseen tekstiviestillä, lahjoittamalla kolehtiin, lipaskeräykseen tai pankkisiirrolla kotona, olet tehnyt jo maailmasta paremman paikan olla ja elää. Sinä voit lahjoituksellasi muuttaa maailmaa. Yhdessä laulaminen synnyttää iloa, laulu siltoja ihmisten välille. Kiitos, että olet mukana muutoksessa.

Kirkon Ulkomaanavun työ Ugandassa

Etelä-Sudanista on paennut yli 800 000 ihmistä Ugandaan, ja lisää saapuu päivittäin. Valtaosa pakolaisista on hauraista naapurivaltioista Etelä-Sudanista ja Kongon demokraattisesta tasavallasta, mutta pakolaisia on tullut myös Somaliasta, Ruandasta ja Burundista. Ugandan pakolaisasutuksissa koulutuksen tarve on valtava, sillä Ugandassa pakolaisilla on oikeus tehdä töitä.

Kirkon Ulkomaanapu on tehnyt määrätietoisesti työtä koulutuksen laadun kehittämiseksi YK:n humanitaarisen avun koulutusklusterissa. Ugandassa Kirkon Ulkomaanapu on työskennellyt pakolaisten koulutuksen parissa vuodesta 2012, ja kesäkuussa 2015 Ulkomaanapu ja Ugandan hallitus tekivät kolmivuotisen yhteistyösopimuksen pakolaisten kouluttamisesta Rwamwanjan pakolaisasutuksen alueella. Ulkomaanapu myös muun muassa rakentaa koululuokkia, tukee vammaisia pakolaislapsia ja työskentelee ihmisten toimeentulon parantamiseksi kriisitilanteissa.

Lisätietoa Ugandasta:

Kirkon Ulkomaanapu Ugandassa

Afrikan suurin pakolaiskriisi koettelee Ugandaa

Paljon iloa kuudesta koululuokasta

Video: Quality Education for All

 

Lahjoita keräykseen!