EAPPI

EAPPI (The Ecumenical Accompaniment Programme in Palestine and Israel) on ekumeeninen kumppanuusohjelma, joka tukee paikallisia ja kansainvälisiä rauhanomaisia toimia Israelin miehityksen päättymiseksi sekä kansainvälisen oikeuden ja YK:n päätöslauselmien mukaisen ratkaisun löytymiseksi Israelin ja Palestiinan konfliktiin.

EAPPI -ohjelmaa rahoittaa Suomen ulkoministeriö. Suomi on yksi suurimmista tukijoista niiden 21 maan joukossa, jotka osallistuvat EAPPI-ohjelmaan. KUA tukee suoraan myös ohjelmaa hallinnoivaa Kirkkojen maailmanneuvostoa ohjelman koordinoinnissa.

EAPPI-vapaaehtoiset työskentelevät Länsirannalla, jossa he tarjoavat suojelevaa läsnäoloa ja tarkkailevat kansainvälisen lain ja ihmisoikeuksien toteutumista miehitetyillä palestiinalaisalueilla.

Vapaaehtoisjaksonsa jälkeen EAPPI-tarkkailijat tekevät vaikuttamistyötä pääosin Suomessa. He puhuvat siviilien suojelun ja politiikan muutoksen sekä ihmisoikeuksien ja kansainvälisen humanitaarisen oikeuden kunnioittamisen puolesta. Kansainvälistä yhteisöä kehotetaan edistämään sekä israelilaisille että palestiinalaisille oikeudenmukaista rauhansopimusta.

Lue lisää ohjelmasta: eappi.fi