Yhdessä yössä kaikki mullistui

Jacinta seisoo Mosambikia koetelleen hirmumyrskyn tuhoaman rakennuksen edessä

Sen piti olla vain kova myrsky, ei muuta. Myrskyvaroituksen vuoksi Jacinta valmisti viidelle lapselleen illallista tavallista aikaisemmin, mutta muuten elämä jatkui totuttuun tapaan.

Myrsky aiheutti suurta tuhoa

Yöllä myrsky iski täydellä voimalla. Hirmumyrsky Idai tempaisi Jacintan perheen kodin katon mukaansa, ja tiilet alkoivat tippua rakenteista. Raivokkaat tuulet repivät kookos- ja mangopuita juurineen.  Jacinta juoksi perheineen lähistöllä asuvan äitinsä talolle, joka oli myös vahingoittunut. He käpertyivät kaikki saman huoneen lattialle ja odottivat aamua.

Useat koulut kärsivät vahinkoja

Hirmumyrsky Idai iski keväällä 2019

Kirkon Ulkomaanavun ja sen kumppanien tuella jaettiin:

  • 10 710 ruokapakettia perheille
  • 2 500 telttakankaita suojaksi
  • 2 000 perhettä sai siemeniä viljelyyn
  • 720 perhettä hyötyi puhtaasta vedestä
  • 3 169 lasta sai oppimateriaaleja kouluun paluun tueksi

Jacintan kotitalosta oli myrskyn jälkeen jäljellä vain perustukset. Jacintan perhe lähti läheiselle ala-asteelle perustettuun suojapaikkaan. Koulukaan ei selvinnyt hirmumyrskystä ilman vahinkoa, mutta perheiden majoittamiseen ei ollut parempaakaan paikkaa. Öisin luokkahuoneiden lattioilla on niin paljon nukkujia, ettei siellä Jacintan mukaan mahdu edes kääntämään kylkeä.

Myrsky vei toimeentulon

Ennen myrskyä Jacinta toimi vihannesmyyjänä. Myrskytuuli vei mukanaan sekä hänen kojunsa että varastonsa. Nyt perheen elämässä ollaan perusasioiden äärellä. Tärkeintä on pysyä terveinä ja löytää lapsille seuraava ateria.

”Tulevaisuus näyttää vaikealta. Onneksi sentään kukaan perheestäni ei kuollut”, Jacinta sanoo.

Kun katastrofi yllättää, kuukausilahjoittajamme ovat auttamassa

Kuukausilahjoittajamme auttavat ihmisiä nousemaan jaloilleen katastrofien jälkeen. Katastrofin jälkeen on uskottava siihen, että jonain päivänä kaikki vielä palaa ennalleen. Kuukausilahjoittajanamme olet

Liity
kuukausilahjoittajaksi


Lue lisää tarinoita