Kambodžassa opitaan varautumaan katastrofeihin

Tutkimusten mukaan jokainen riskinhallintaan käytetty euro säästää noin viisi euroa hätäavusta katastrofin jälkeen.
Tutkimusten mukaan jokainen riskinhallintaan käytetty euro säästää noin viisi euroa hätäavusta katastrofin jälkeen. Kuva: Ville Asikainen.

Lahjoita kohteeseen Lahjoita katastrofiapuun

”Katastrofit hidastavat maani kehitystä”, sanoo kambodžalainen Sopheap Kho.

Paikallisessa kansalaisjärjestössä työskentelevä Kho osallistui viime lokakuussa Kirkon Ulkomaanavun järjestämään koulutukseen, jossa opeteltiin katastrofeihin varautumista ja suunnitelmien tekemistä hätätilanteiden varalle. Koulutuksille on suuri tarve.

”Kun näin ilmoituksen tästä koulutuksesta, kiinnostuin heti. Sekä paikallisten ihmisten että paikallisviranomaisten tietämys siitä, miten katastrofien tuhoja voidaan vähentää ja ehkäistä ennalta, on hyvin huonoa. Tämän koulutuksen jälkeen voin jakaa tietoa niillä paikkakunnilla, joilla työskentelen”, Kho kertoo.

Ulkomaanavun ja EU:n humanitaarisen avun toimiston ECHO:n tukemassa projektissa katastrofioppeja annetaan paikallisille järjestöille, jotka työskentelevät katastrofeista usein kärsivissä yhteisöissä. Koulutukset ovat osa laajempaa ECHO:n EU Aid Volunteers -ohjelmaa ja niitä on käynnissä kahdeksassa maassa.

Teksti: Ulla Kärki


Lue lisää tarinoita