Yrityskumppanimme

Yrityskumppanit ovat KUA:n tukijoita, jotka ovat tukeneet hankkeitamme kehitysmaissa pitkäaikaisten tai huomattavien lahjoitusten muodossa. Kumppaneita ovat myös yritykset ja yhteisöt, jotka osallistuvat hankkeiden suunnitteluun tai toteutukseen ja tuovat mukaan omaa osaamistaan tai kehittämiään tuotteita tai liiketoimintamalleja.

 

Kirkon Ulkomaanapu kiittää lämpimästi kaikkia yrityskumppaneita.

 

WeFood on KUA:n hävikkiruokahanke ja Suomen ensimmäinen hävikkiruokakauppa, joka toimii vapaaehtoisvoimin.

WeFood tekee monipuolista yhteistyötä yritysten kanssa. Hävikkiruokakuljetukset tehdään yhteistyökumppani Nissanin täyssähkökäyttöisellä Nissan e-NV200-pakettiautolla sähköpakettiautolla. Sähköauton latauspalvelut tarjoaa Virta. Lukuisat elintarvikealan yritykset lahjoittavat WeFoodille tuotteita: mm. Heinon Tukku, Apetit, Kaslink, Ecolink ja Meira.

 

KUA:n yhteistyö koulutusvientiyhtiö Omnia Education Partnerships Oy:n kanssa mahdollistaa ammatillisen koulutuksen järjestämisen, joka johtaa EU:n virallisesti hyväksyttyyn tutkintoon. Koulutusta voidaan järjestää joustavasti esimerkiksi pakolaisleireillä.

Ugandassa jo 20 kouluttajaa on suorittanut yrittäjän ammattitutkinnon ja kouluttajasertifikaatin. Heidän johdollaan kongolaiset ja ugandalaiset nuoret opiskelevat yrittäjiksi Rwamwanjan ammattikoulutuskeskuksessa. Yhteistyötä on tukenut myös UNHCR.

 

 

Agapisti-säätiö on KUA:n pitkäaikainen kumppani jo vuodesta 2009. Agapisti-säätiö tukee Naisten Pankin hanketyötä sekä Kirkon Ulkomaanavun humanitaarista työtä vuosittain yli 20 000 euron lahjoituksilla.

 

 

KUA on yhdessä Combi Works Oy:n (alihankkijanaan Elomatic Oy) ja Vammaiskumppanuuden kanssa yhteistyössä kehittänyt luonnonvoimia kestävän, monipuolisesti koostettavan ja esteettömän koulurakennuksen, joka on inspiroiva oppimisympäristö myös erityistarpeisille lapsille. Rakennus on helppo ja nopea kuljettaa ja pystyttää sekä purkaa, minkä takia se sopii katastrofitilanteisiin.

Koulun prototyyppi rakennetaan Kathmanduun, Nepaliin Finnpartnershipin rahoittamana. Koulun nimi on SMILE – Sustainable, Modular, Inclusive, Learning Environment

 

 

 

Lovi Oy on suomalainen designyritys, joka suunnittelee ja valmistaa koivuvanerista tehtyjä Lovi-tuotteita. Lovi Oy lahjoittaa vuosittain 5000 euron edestä puuntaimia kehitysmaihin Toisenlaisen Lahjan kautta. Vuodesta 2009 lähtien pohjoissuomalainen Lovi Oy, on lahjoittanut 50 000 euron edestä Toisenlaisia puuntaimi-lahjoja.

 

 

KUA:n ja UNHCR:n yhteistyössä pyörittämä ammattikoulutuskeskus Ugandan Rwamwanjassa on saanut Solarvoima Oy:lta lahjoituksena Powerhouse all-in-1 -aurinkopaneelijärjestelmän, jonka tuotekehityksessä mukana on myös Business Finland. Solarvoiman kehitysjohtaja Janne Käpylehto järjesti kaksipäiväisen työpajan koulun opiskelijoille aurinkopaneelien asentamisesta.

 

Mifukon tuotteissa yhdistyy suomalainen design ja perinteiset kenialaiset käsityötekniikat. Yritys työllistää tällä hetkellä Nairobin lähellä useita satoja kenialaisia naisia.

KUA halusi selvittää, olisiko Mifuko kiinnostunut laajentamaan vastaavanlaista naisryhmien työllistämistä yhdelle KUA:n toiminta-alueelle Turkanan maakunnassa, missä sijaitsevat myös suuret Kalobeyein ja Kakuman siirtolaisasutusalueet. Mifuko on aloittanut prototyyppien kehittämisen ja tuottamisen siellä Lodwarin kaupungissa, ja KUA:n Kenian toimisto tukee Mifukoa yhteyksissä ja logistiikassa.

A-lehdet Oy Kirkon Ulkomaanavun yritysyhteistyökumppani

 

A-lehdet on Ulkomaanavun pitkäaikainen yritysyhteistyökumppani. Heidän tuellaan pystymme tekemään työtämme näkyväksi erittäin kustannustehokkaasti ja keräämään lisää varoja kehitysmaiden ihmisten tueksi.

 

Mikko Kaloisen Säätiö tukee stipendein Tuuloksesta kotoisin olevia opiskelijoita sekä tunnustuspalkinnoin paikallista kulttuuria. Säätiö on myös pitkäaikainen KUA:n tukija ja lahjoittaa varoja erityisesti katastrofien uhreille kehitysmaissa.

Aarnin Kiinteistöala Oy on pääkaupunkiseudulla toimiva pienyritys, joka myy talonmiestarvikkeita kiinteistöhoitajien erilaisiin tarpeisiin aina siivousvälineistä hiekoitussepeliin ja lamppuihin. Yritys on tukenut KUA:n toimintaa säännöllisin lahjoituksin vuodesta 2006.