Auta Syyrian
lapsia

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten lahjoitukseni auttaa Syyrian lapsia ja nuoria?

Yli 9 vuotta kestänyt sota on vaikuttanut jokaisen syyrialaisen elämään. Yli 5,6 miljoonaa ihmistä on joutunut pakenemaan maasta ja lähes 70 prosenttia asukkaista elää äärimmäisessä köyhyydessä. Sodasta kärsivät eniten lapset: Monet koulurakennuksista ovat tuhoutuneet tai vaurioituneet pommituksissa. Sodan takia 2,1 miljoonaa syyrialaislasta on joutunut jättämään koulunkäynnin kesken.

Lahjoituksesi avulla Kirkon Ulkomaanapu muun muassa:

  •  rakentaa ja kunnostaa kouluja sekä auttaa lapsia palaamaan koulutielle
  •  järjestää sotaa kokeneille lapsille psykososiaalista tukea
  •  järjestää syyrialaislapsille englannin kielen opetusta Za’atarin ja Azraqin pakolaisleireillä Jordaniassa
  •  järjestää nuorille IT-taitojen opetusta
  •  tarjoaa nuorille vapaa-ajan toimintaa, kuten liikuntaa ja sirkusharrastusta

Sinun arvokkaalla tuellasi sotaa paenneet syyrialaislapset ja -nuoret saavat hetkeksi tunteen normaalista arjesta. Lahjoita ja auta Syyrian lapsia palaamaan kouluun!

Kuinka paljon lahjoituksestani menee avustustyöhön?

Lahjoittaessasi Kirkon Ulkomaanavulle voit olla huoletta. Olemme kaikessa toiminnassamme mahdollisimman kustannustehokkaita ja tähtäämme työssämme vaikuttavaan ja pitkäaikaiseen muutokseen. Lahjoitusvaroistamme 88 prosenttia käytetään avustustyöhön.

Graafinen piirakka, jossa 88 prosenttia vihreällä.

Myös tukitoimet ovat välttämättömiä, jotta voimme toimia tehokkaasti ja luotettavasti. Varoista 12 prosenttia käytetään tukitoimintoihin, kuten välttämättömiin hallintokuluihin, varainhankintaan, viestintään sekä laadunvalvontaan. Näiden toimintojen ansiosta voit luottaa siihen, että apu tavoittaa sitä eniten tarvitsevat lapset ja perheet tehokkaasti.

Miten voin olla varma, että lahjoitukseni menee perille?

Pitkä kokemus, asiantunteva suunnittelu, säännöllinen seuranta ja arviointi sekä huolellinen riskinhallinta ovat luotettavan toimintamme perusta. Hankkeemme suunnitellaan tarkasti paikallisyhteisön tarpeesta lähtien, ja jo suunnitteluvaiheessa kartoitetaan työhön liittyvät riskit. Valitsemme kumppanimme huolella sekä seuraamme säännöllisesti ja tarkasti hankkeiden edistymistä sekä varojen käyttöä.

Kirkon Ulkomaanapu on ensimmäisenä suomalaisena järjestönä saanut toimintamme laadusta kertovan kansainvälisen Core Humanitarian Standard (CHS) -sertifikaatin.

KUA:lla on nollatoleranssi taloudellisiin väärinkäytöksiin, ja tätä periaatetta tukevat tiukat talous- ja hankintaohjeistukset sekä tarkka riippumaton tilintarkastus ja oma sisäinen tarkastaja.

LAHJOITA NYT