Syyrian sota:
auta lapsia

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten lahjoitukseni auttaa syyrialaisia lapsia?

Sinun ja muiden lahjoittajien tuella sotaa paenneet lapset saavat mahdollisuuden palata kouluun.

Syyrian sodan vuoksi 2,4 miljoonaa lasta on joutunut jättämään koulunkäynnin kesken. Monet koulurakennuksista ovat tuhoutuneet tai vaurioituneet pommituksissa.

Lahjoituksesi avulla Kirkon Ulkomaanapu:

  • kunnostaa sodan runtelemia kouluja
  • jakaa lapsille koulutarvikkeita
  • kouluttaa opettajia
  • tarjoaa tukiopetusta kovia kokeneiden lasten koulunkäynnin helpottamiseksi
  • jakaa lapsille ja heidän perheilleen hygieniapakkauksia ja tietoa koronaviruksesta

Vuonna 2011 alkanut Syyrian sisällissota on aiheuttanut mittavia vahinkoja. Yli 5,5 miljoonaa ihmistä on joutunut pakenemaan maasta. Syyriaan jääneistä yli 80% elää köyhyysrajan alapuolella. Maan sisäisiä pakolaisia on noin 6,2 miljoonaa, heistä noin 2,5 miljoonaa on lapsia.

Toimivat koulut ovat yksi tärkeimmistä asioista, kun perheet harkitsevat paluuta kotiseudulleen. Koulu tuo lapsille turvallisuuden tunnetta ja antaa toivoa normaalista elämästä.

Kuinka paljon lahjoituksestani menee avustustyöhön?

Lahjoitusvaroistamme 90 prosenttia käytetään avustustyöhön.

Lahjoittaessasi Kirkon Ulkomaanavulle voit olla huoletta. Olemme kaikessa toiminnassamme mahdollisimman kustannustehokkaita ja tähtäämme työssämme vaikuttavaan ja pitkäaikaiseen muutokseen. Myös tukitoimet ovat välttämättömiä, jotta voimme toimia tehokkaasti ja luotettavasti.

Varoista 10 prosenttia käytetään tukitoimintoihin, kuten välttämättömiin hallintokuluihin, varainhankintaan, viestintään sekä laadunvalvontaan. Näiden toimintojen ansiosta voit luottaa siihen, että apu tavoittaa sitä eniten tarvitsevat lapset ja perheet tehokkaasti.

 

Miten voin olla varma, että lahjoitukseni menee perille?

Pitkä kokemus, asiantunteva suunnittelu, säännöllinen seuranta ja arviointi sekä huolellinen riskinhallinta ovat luotettavan toimintamme perusta.

Hankkeemme suunnitellaan tarkasti paikallisyhteisön tarpeesta lähtien, ja jo suunnitteluvaiheessa kartoitetaan työhön liittyvät riskit. Valitsemme kumppanimme huolella sekä seuraamme säännöllisesti ja tarkasti hankkeiden edistymistä sekä varojen käyttöä.

Kirkon Ulkomaanapu on ensimmäisenä suomalaisena järjestönä saanut toimintamme laadusta kertovan kansainvälisen Core Humanitarian Standard (CHS) -sertifikaatin.

Kirkon Ulkomaanavulla on nollatoleranssi taloudellisiin väärinkäytöksiin. Tätä periaatetta tukevat tiukat talous- ja hankintaohjeistukset sekä tarkka riippumaton tilintarkastus ja oma sisäinen tarkastaja.

LAHJOITA NYT