Liity
Tukijoukkoon

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten Tukijoukko auttaa Nepalin entisiä maaorjia?

Sinun ja muiden Tukijoukko-lahjoittajien avulla tuetaan entisten maaorjien oikeuksien toteutumista ja toimeentulomahdollisuuksia.

Vuosisatoja vanha velkaorjuuden perinne lakkautettiin Nepalissa virallisesti yli kymmenen vuotta sitten, mutta velkatyösuhteen päättyminen on jättänyt monet perheet tyhjän päälle ilman omaa maata, koulutusta tai toimeentuloa.

Tarjoamme vapautuneille maaorjille ammattikoulutusta ja huomioimme työssä erityisesti nuoret tytöt ja pojat, jotka eivät koskaan ole päässeet virallisen koulutuksen piiriin. Tuemme naisten työllistymistä eri tavoin ja parannamme ruokaturvaa yhteisöissä.

  • 3 000 euron lahjoituksella 30 naista ja 25 köyhän perheen nuorta koululaista saavat elintärkeää tukea. Naiset saavat koulutusta vihannesten viljelyyn ja karjanhoitoon, jotta perheet saavat ruokaa ja tuotteita myyntiin toimeentulon parantamiseksi. Erityisen köyhien perheiden lapset saavat stipendejä ja koulutarvikkeita kuten koulupukuja ja oppikirjoja.
  • 6 000 euron lahjoituksella 202 perhettä saa toimeentulon ja ruokaa yritystoiminnan ja kotiviljelyn avulla. 102 perheenäitiä saa koulutusta, tarvikkeita ja taloudellista tukea yrityksen perustamiseen. Yritystoiminta kehittää yhteisöjä, voimaannuttaa perheitä ja turvaa tulevaisuutta. 100 erityisen köyhää maanviljelijäperhettä saa siemeniä, taimia ja työkaluja kotiviljelyn kehittämiseksi ja perheiden ruoansaannin turvaamiseksi.
  • 9 000 euron lahjoituksella 250 naista saa ammattikoulutuksen. Ammattitaito tuo entisille maaorjanaisille toimeentulon ja antaa ihmisarvoisen elämän. Naiset saavat koulutusta mm. moottoripyörien korjaajiksi, työkalujen valmistajiksi sekä kanalan-ja karjanhoitajiksi.

Kirkon Ulkomaanapu on työskennellyt Nepalin ex-maaorjien parissa ruohonjuuritasolla jo pitkään. Olemme lisäksi toimineet neuvonantajana hallitukselle ja viranomaisille vapauttamisprosesseissa vuodesta 2008 alkaen. Työmme on tuottanut merkittäviä tuloksia ja olemme voineet parantaa satojen entisten maaorjaperheiden toimeentuloa eri tavoin.

Tarve avulle on kuitenkin edelleen suuri. Entiset maaorjat, Haliayt ja Kamayiat, joiksi heitä Nepalissa kutsutaan, ovat ahkeria ja sinnikkäitä ihmisiä. Tukijoukko-lahjoituksellasi annat heille koulutusta ja toimeentuloa ja vaikutat konkreettisesti perheiden ja kyläyhteisöjen hyvinvointiin.

Kuinka paljon lahjoituksestani menee avustustyöhön?

Lahjoitusvaroistamme 89 prosenttia käytetään avustustyöhön.

Lahjoittaessasi Kirkon Ulkomaanavulle voit olla huoletta. Olemme kaikessa toiminnassamme mahdollisimman kustannustehokkaita ja tähtäämme työssämme vaikuttavaan ja pitkäaikaiseen muutokseen. Myös tukitoimet ovat välttämättömiä, jotta voimme toimia tehokkaasti ja luotettavasti.

Varoista 11 prosenttia käytetään tukitoimintoihin, kuten välttämättömiin hallintokuluihin, varainhankintaan, viestintään sekä laadunvalvontaan. Näiden toimintojen ansiosta voit luottaa siihen, että apu tavoittaa sitä eniten tarvitsevat lapset ja perheet tehokkaasti.

Graafinen piirakka, jossa 89 prosenttia vihreällä.

Miten voin olla varma, että lahjoitukseni menee perille?

Pitkä kokemus, asiantunteva suunnittelu, säännöllinen seuranta ja arviointi sekä huolellinen riskinhallinta ovat luotettavan toimintamme perusta.

Hankkeemme suunnitellaan tarkasti paikallisyhteisön tarpeesta lähtien, ja jo suunnitteluvaiheessa kartoitetaan työhön liittyvät riskit. Valitsemme kumppanimme huolella sekä seuraamme säännöllisesti ja tarkasti hankkeiden edistymistä sekä varojen käyttöä.

Kirkon Ulkomaanapu on ensimmäisenä suomalaisena järjestönä saanut toimintamme laadusta kertovan kansainvälisen Core Humanitarian Standard (CHS) -sertifikaatin.

Kirkon Ulkomaanavulla on nollatoleranssi taloudellisiin väärinkäytöksiin. Tätä periaatetta tukevat tiukat talous- ja hankintaohjeistukset sekä tarkka riippumaton tilintarkastus ja oma sisäinen tarkastaja.

LAHJOITA NYT