Yrittäjä vei työniloa Kambodžaan

Mirja Kovasen rahoittama kastelujärjestelmä valmistuu

Mirja Kovasen rahoittama kastelujärjestelmä rakenteilla

Rankkasade näytti elämän realiteetin suomalaisille vieraille

Rankkasateet olivat katkaisseet tien. Vettä oli polviin asti, kun pieksämäkeläinen Mirja Kovanen ja muut Kambodžassa matkalla olleet Ulkomaanavun tukijat kahlasivat tutustumaan Kampong Chhnangin maakuntaan. ”Sateet, jotka eivät merkitsisi Suomessa mitään, veivät ihmisiltä koko toimeentulon”, kertoo Mirja Kovanen. ”Näky piirtyi mieleen. Kypsyi päätös auttaa kerralla enemmän.”

Nyt Kampong Chhnangiin on rakennettu kastelujärjestelmä

Mirja Kovanen istuttamassa puuntainta Kambodzhassa

Kastelujärjestelmään kiinnitetyssä laatassa lukee Ms. Mirja Kovanen, Pieksämäki, Finland. ”Tuntuu mahtavalta, että on saanut olla mukana toteuttamassa jotain näin konkreettista. 17 000 eurolla tehtiin Kambodžassa valtava investointi. Meillä vastaava summa ei riitä edes yhden ihmisen vuosipalkkaan”, Kovanen iloitsee.

Sadekausien ja kuivien kausien vaihtelu koettelee Kambodžan köyhää maaseutua. Vedensäätelyn avulla voidaan toisaalta estää tulvavahingot ja toisaalta varmistaa maatilojen vedensaanti.

Kenkä- ja urheiluvälineyrittäjänä työskentelevä Kovanen on perinyt auttamishalun vanhemmiltaan. Hekin ovat olleet mukana tukemassa Ulkomaanapua. Iso kertalahjoitus ei ollutkaan yrittäjälle vaikea päätös. Mirja haaveilee käyvänsä Kambodžassa uudestaan ja viipyvänsä pidempään. Edellisellä matkalla jäi näkemättä esimerkiksi Angkorin alueella sijaitsevan Bayon-temppelin kuuluisat kasvokohokuvat. Samalla hän aikoo käydä katsomassa, miten riisisato nousee Kampong Chhnangissa.

Kirkon Ulkomaanapu kiittää lämpimästi Mirja Kovasta tärkeistä lahjoituksista.