Tutustuimme Kirkon Ulkomaanavun patohankkeeseen Kambodžassa

”Marraskuisella tutustumismatkalla Kambodžassa kävimme katsomassa patohanketta. Matka katkesikin yllättäen kesken, kun paikalliset pysäyttivät meidät ja ohjasivat autot tienvierelle. Edellisten päivien sateet olivat olleet niin rajut, että vesi virtasi tien pohjan yli edelleen isona virtana. Ei auttanut muu kuin ottaa kengät jalasta ja kääriä housunlahkeet, jotta saattoi seurata paikallisia oppaitamme patohankkeelle. Veden virtaus oli yllättävän voimakas ja syvimmillään vettä oli polviin asti.”

”Monet olivat menettäneet riisisadon tulvivan veden alle, mutta olivat yllättävän toiveikkaina suunnittelemassa patohanketta ja uuden riisisadon istuttamista. Tulvan aiheuttamaan tuhoon nähden patohankkeella saadaan turvattua paikallisten toimeentulo kohtuullisin kustannuksin ja veden säännöstelyllä saadaan riisistä mahdollisesti useampi sato.”

”Suomessa kuvia näyttäessä moni kyseli, eivätkö mahdolliset käärmeet tai muut myrkylliset eläimet pelottaneet, mutta eivät sellaiset tulleet mieleenkään vedessä kahlatessa. Me Suomessa olemme etuoikeutettuja, kiitos suomalaisten luonteen ja suomalaisen naisen.”

Suurlahjoittaja Itä-Suomesta

Kirkon Ulkomaanapu kiittää lämpimästi tärkeistä lahjoituksista.