Rakennusneuvos Seppo Aho rakennutti koulun Kambodžaan

Sepon koulun lapset tulivat siistimään pihaa kesäloman jälkeen 2013_1

Seppo Aho vihkii koulun virallisesti käyttöön

Seppo Aho vihkii koulun virallisesti käyttöön.

 

 

Kambodžassa, Daun Tipin kylässä juhlittiin uuden ala-asteen avajaisia. Alueen kuvernööri Loueng Sophat, Ulkomaanavun paikalliskumppani Life With Dignityn toiminnanjohtaja Dr. SAm Inn, lapset ja heidän vanhempansa odottivat juhlakatoksessa suomalaista lahjoittajaa saapuvaksi tilaisuuteen, jossa koulurakennus vihittiin virallisesti käyttöön. Uuden koulun rakennustyöt aloitettiin keväällä ja samana syksynä 130 oppilasta aloitti koulunsa uudessa koulussa.

Uusi koulu jättää pitkäaikaisen perinnön

Kirkon Ulkomaanvun tavoite on parantaa mahdollisuuksia laadukkaaseen koulutukseen jokaiselle tytölle ja pojalle. Kampong Speun varakuvernööri Loeung Sophatin mukaan uusi koulu on hienoin koulu, jonka yhteisö on koskaan saanut. Sophatin mukaan rakennus jättää suuren ja pitkäaikaisen perinnön tuleville sukupolville.

Uusi koulu on nelihuoneinen sementtirakennus, jossa voidaan työskennellä turvallisesti myös useita kuukausia kestävän sadekauden ajan. Seppo Aho lahjoitti koulurakennukseen tarvittavat varat, ja projektiin kuului myös opettajien pöydät, pulpetit, neljä vessaa, koulun portti ja aita. Lisäksi paikalle rakennettiin 10 000 litran vesisäiliö sekä valaistus. Yksi koulun neljästä luokkahuoneesta toimii kirjastona, johon hankittiin kirjoja ja huonekalut. ”Koulutus on kaiken A ja O. Käynti kylässä vakuutti, että rahalla on saatu hyvää aikaan”, kertoo Rakennusneuvos Seppo Aho. Neljä vuotta koulun avajaisten jälkeen Seppo Aho palasi koululle, ja oli edelleen tyytyväinen näkemäänsä.

Kirkon Ulkomaanapu kiittää lämpimästi Seppo ja Kyllikki Ahoa tärkeästä lahjoituksesta.