Menetin sydämeni täysin nepalilaisille – tarina suurlahjoittajan rakkaudesta auttamiseen ja Nepaliin

”Olin ikimuistoisella matkalla Nepalissa syksyllä 2013. Sain tutustua aivan uuteen maailmaan. Kaunis ja upea maa ja niin köyhä. Sitä Suomen oloihin tottuneena oli vaikeata edes käsittää. Entä sitten ihmiset siellä, harvoin olen saanut niin sydämellistä ja lämmintä vastaanottoa kuin Nepalissa. Oli vakuuttavaa nähdä millaisia tuloksia Ulkomaanapu oli saavuttanut toiminnallaan maassa.

IMG_1200

Menetin sydämeni täysin nepalilaisille. Eritysesti naiset tekivät suuren vaikutuksen. Heidän yritteliäisyytensä ja elämänuskonsa. Matkalla jo heräsi kiinnostus saada olla auttamassa heidän elämäänsä eteenpäin.

Olen saanut osallistua koulutushankkeisiin kaikkein köyhimmille vapautetuille orjille. Erityisesti naisten aseman, koulutuksen ja työllistämisen parantamiseksi. Pääpaino on ollut maataloustuotannon edistäminen ja ammattikoulutus eri käsityöammateissa.

Maanjäristys vuosi sitten tuntui tosi pahalta nimenomaan siksikin, että pahoista tuhoista kerrottin juuri siellä, missä itsekin olin käynyt. Tietäen sen, että tilanne ennen järistystäkään ei siellä ollut meiltä katsoen hääppöinen, niin mitä se oli järistyksen jälkeen! Avustuskanavien auettua tiesin heti, että minun on mahdollisuuksieni mukaan autettava hätää kärsiviä nepalilaisia.

Ilman muuta haluan olla mukana jatkossakin mukana eri projekteissa. On mielenkiintoista seurata projektien etenemistä. Kirkon Ulkomaanavun työ ja työntulokset ovat olleet todella vakuuttavia. On hienoa saada näin kokea olevansa osa suurempaa kokonaisuutta.”

Näin kertoo lahjoittaja Etelä-Suomesta. Kirkon Ulkomaanapu on kiitollinen lahjoittajan tuesta lukuisille hankkeille vuosien varrella.