Koronavirus:
auta kaikkein
köyhimpiä

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten lahjoitukseni auttaa heikoimmassa asemassa olevia koronakriisin keskellä?

Kirkon Ulkomaanapu auttaa ehkäisemään koronaviruksen leviämistä kaikkein haavoittuvaisimmilla alueilla, kuten pakolaisleireillä, joissa hygienia ja terveydenhuolto ovat puutteellisia.

Lahjoituksesi avulla Kirkon Ulkomaanapu muun muassa:

  • järjestää hygieniakoulutusta oppilaille, opettajille ja hyvinvointikomiteoille.
  • lisää kouluihin käsienpesupisteitä ja hankkii käsidesiä, saippuaa ja desinfiointiaineita.
  • tekee valistustyötä viruksesta ja sen leviämisen estämisestä.
  • auttaa lapsia opiskelemaan kotoa käsin, esimerkiksi radion välityksellä, niissä maissa, joissa koulut on suljettu viruksen takia.
  • kouluttaa opettajia psykososiaalisessa tuessa, jotta he voivat kiinnittää huomiota lasten hyvinvointiin poikkeustilanteessa.

Nopeasti etenevää virusta vastaan on toimittava välittömästi. Lahjoittamalla annat suojaa heikoimmassa asemassa oleville perheille!

Kuinka paljon lahjoituksestani menee avustustyöhön?

Lahjoittaessasi Kirkon Ulkomaanavulle voit olla huoletta. Olemme kaikessa toiminnassamme mahdollisimman kustannustehokkaita ja tähtäämme työssämme vaikuttavaan ja pitkäaikaiseen muutokseen. Lahjoitusvaroistamme 88 prosenttia käytetään avustustyöhön.

Graafinen piirakka, jossa 88 prosenttia vihreällä.

Myös tukitoimet ovat välttämättömiä, jotta voimme toimia tehokkaasti ja luotettavasti. Varoista 12 prosenttia käytetään tukitoimintoihin, kuten välttämättömiin hallintokuluihin, varainhankintaan, viestintään sekä laadunvalvontaan. Näiden toimintojen ansiosta voit luottaa siihen, että apu tavoittaa sitä eniten tarvitsevat lapset ja perheet tehokkaasti.

Miten voin olla varma, että lahjoitukseni menee perille?

Pitkä kokemus, asiantunteva suunnittelu, säännöllinen seuranta ja arviointi sekä huolellinen riskinhallinta ovat luotettavan toimintamme perusta. Hankkeemme suunnitellaan tarkasti paikallisyhteisön tarpeesta lähtien, ja jo suunnitteluvaiheessa kartoitetaan työhön liittyvät riskit. Valitsemme kumppanimme huolella sekä seuraamme säännöllisesti ja tarkasti hankkeiden edistymistä sekä varojen käyttöä.

Kirkon Ulkomaanapu on ensimmäisenä suomalaisena järjestönä saanut toimintamme laadusta kertovan kansainvälisen Core Humanitarian Standard (CHS) -sertifikaatin.

KUA:lla on nollatoleranssi taloudellisiin väärinkäytöksiin, ja tätä periaatetta tukevat tiukat talous- ja hankintaohjeistukset sekä tarkka riippumaton tilintarkastus ja oma sisäinen tarkastaja.

LAHJOITA NYT